Ali İsmail’in ailesi bir hafta içinde temyiz için dilekçe verecek

Eskişehir’de Gezi Direnişi’nde darp edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın davasında çıkan karara tepki gösteren Korkmaz ailesi temyize gitmeye hazırlanıyor.

Ali İsmail’in ağabeyi ve ailenin avukatı Gürkan Korkmaz, bir hafta içinde temyiz için dilekçe vereceklerini, gerekçeli kararın açıklanması ardından da itiraz dilekçesini Yargıtay'a sunacaklarını söyledi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Ali İsmail’i ölesiye darp eden polislerden ikisi 10 yıl hapis cezasına çarptırılmış, polislere yataklık eden fırıncılara ise altı sene hapis cezası verilmişti. Olaya karışan diğer iki polis ise beraat etmişti. Mahkeme, yargılanan polislerden bir numaralı tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan’ı, savcının mütalaasında talep ettiği gibi “kasten öldürme” suçundan ceza vermek yerine, “kasten yaralama nedeniyle ölüme sebebiyet vermekten” mahkûm etmişti.

“"Hukuk ve adalet açısından sadece bizi değil, ülkede adalet duygusunu zedeleyen bu karar için hukuki açıdan bir hafta içinde Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne, kararı temyiz edeceğimizi bildiren dilekçemizi vereceğiz” diyen ağabey Korkmaz, davanın asla peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Cezanın yetersizliğinin yanı sıra iki sanık polise “iyi hal” indirimi verilmesi de infial yaratmış, anne Emel Korkmaz tepkisini “Ali’mi orada öldürmediler mi diye iyi hal indirimi verildi?” sözlriyle göstermişti.

En son tekmeyi attığı için savcıların baş şüpheli olarak gösterdiği Saldoğan’ın dört yıl sonra hapisten tahliye olması söz konusu.

Bu arada, dünkü duruşmanın ardından polisin ağır saldırısına maruz kalan Ali İsmail Korkmaz’ın destekçileri, Kayseri adliyesi çevresinde çok sayıda slogan ve duvar yazısı yazdı.

Caddelerde “Daha 19 hep 19,” “Mahir, Hüseyin, Ulaş, kurtuluşa kadar savaş” ve 'Tek yol sokak, tek yol devrim” gibi yazılar dikkati çekti.


Çocuklarımız sizleri anacak ama lanetle!

Canlı Blog | Halk, Ali İsmail için sokakta: Ankara ve İstanbul'da eylemcilere polis saldırısı

Anne Emel Korkmaz: Ali'mi yerinde öldürmediler diye mi iyi hal indirimi yapıldı?

Ağabey Gürkan Korkmaz: Katiller Ali İsmail'in yaşı kadar bile yatmayacak!