Ali İsmail katledildiği yerde anıldı

Gezi Direnişi'nde polisler tarafından katledilen Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de iki yıl önce saldırıya uğradığı fırının önünde babası Şahap Korkmaz ve ağabeyini Gürcan Korkmaz'ın da katıldığı etkinlikle anıldı.

Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’taki fırının önünde Ali İsmail için biraraya gelenler, Gezi Direnişi’nde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından da “Hepimiz Aliyiz, öldürmekle bitmeyiz”, “Katil devlet hesap verecek” sloganlarını attı.

Anma etkinliğinde konuşan baba Şahap Korkmaz, “İnsan hiçbir zaman başkasının yalakası olmamalı. Eğer o insanın haysiyeti, şerefi varsa kimseye yalakalık yapmamalı. Burada o kişiler şimdi nerede? Yazıklar olsun” diye konuştu.

YAŞIYOR!
Ağabey Gürkan Korkmaz da, “Hep yanımızda oldunuz. Ali İsmail’in adını yaşatma, Ali İsmail’in kavgasını sürdürme noktasında bizim ayakta durmak için en büyük güçlerimizden, en büyük dayanaklarımızdan biri oldunuz. Eskişehir halkına teşekkür ediyoruz. Ali İsmail’in ölmediğini, binlerce, milyonlarca Ali İsmail olarak yeniden dirildiğini bize gösterdiniz. Ali İsmail ölmedi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fırının karşısında yere Ali İsmail’in fotoğrafının yanına kırmızı karanfiller bırakıldı.

Ali İsmail, polis saldırısında aldığı yaralar sonucu 38 gün boyunca komada kalmış ve 10 Temmuz 2013 günü hayatını kaybetmişti.

Ali İsmail'in katilleri hakkında ise 21 Ocak 2015’te görülen karar duruşmasında, polis sanık Mevlüt Saldoğan’a 13 yıl hapis, polis Yalçın Akbulut’a 12 yıl hapis cezası verilmişti. Tutuksuz polis sanıklardan Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin beraat etmişti. Fırın çalışanları İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu,Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Bir numaralı sanık Saldoğan'a "“kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçlamasından ceza verilmesi ve tüm sanıklara iyi hal indirimi yapılması aile ve kamuoyunu isyan ettirmişti. Aynı zamanda ailesinin avukatlığını da üstlenen Gürkan Korkmaz, kararı temyize götürmüştü.