Ali İsmail’in odasında, çok sayıda fotoğrafı ve Ali İsmail ölümsüzdür panosu var. Zeytin gözlü, çok güzel bir insan. Tıpkı Berkin Elvan’ımız gibi

Ali İsmail Korkmaz

FÜSUN ERBULAK

18 Nisan çok sevgili Ali İsmail’in doğum günüydü. Sevinç (Erbulak) ile Fırat’ın (Tanış) “Ayrılık “oyunu nedeniyle ikinci gün Samandağ’daydık.

Kutlama; oyun sonrası, aynı salonda yapıldı ve Fırat, Ali İsmail’in çok esprili ağabeyi Gürkan’ın konuşması ve kendi korolarının konseri, Aylin Aslım ve Teoman Kumbaracıbaşı’nın ardından üç türkü seslendirdi.

Emel Anne’yle tanıştık. İnsanın yürek güzelliği ve iyiliği yüzüne yansır. Çok güzel bir kadın Emel Anne. Sımsıkı sarıldık. Gelinleri, annesi, oğlu, kızı, eşi ve torunları ile gelmişti. Bir de Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan vardı. Kutlama boyunca el ele oturdular.

19 Nisan’da Adana’daki oyuna gitmeden evvel, Emel anne bizleri evine kahvaltıya davet ettiği için onlara gittik. Hatay gerçekten bir medeniyetler beşiği, kültür sanat başkenti adeta. Avlulu evlerde Türk, Kürt, Arap, Ermeni iç içe yaşıyor. Tüm aile, yakınları ve bizler Emel Annenin elleriyle hazırladığı nefis yiyecekleri oburca tükettik koskocaman bir masada.

Tuana, torunların en büyüğü. Sevinç’e mini bir bale gösterisi yaptı ve haziran ayındaki büyük gösterisine davet etti onu, Sevinç söz verdi, mutlaka gidecek. Tuana’nın ninesi de hayatta. O da çok neşeli ve komik bir nine. Tuana, Ali İsmail’in çok sevdiği bir kuzeni, ilk göz ağrısı. Güzel, sımsıcak bir kız çocuğu.

Evlat acısı nedir, minik iki oğlumu kaybettiğim için bilirim. Emel Anne’nin yüreğindeki kırk mum giderek sönecek ama bir tanesi ilelebet yanacak, bunu biliyorum.

Ali İsmail’in odasında, çok sayıda fotoğrafı ve "Ali İsmail Ölümsüzdür" panosu var. Zeytin gözlü, çok güzel bir insan. Tıpkı Berkin Elvan’ımız gibi.

Bu arada Alikev’de sanatçılar yetişiyor ve kimi öğrencilere vakıf kendi bünyesinde burslar veriyor. Mutluluk ve güzellik kanımca kardeştirler. Uzunca bir süredir mutsuz ve öfkeliyim. Orada, onlarla ilk kez huzur duydum, sevindim, mutlu olabildim. O masada yeniden doğdum.

Kimi iyi ve güzel insanlar gerçekten erken ölüyorlar.

“Her ölüm erken ölümdür” der Cemal Süreya. Genç ölenler, kendileri ve yakınındakilerin dertleri dışında ülkedeki bütün acıları biriktiriyorlar. Tayfun Talipoğlu gibi! Işık’lar içinde yatsın. İyi ki doğdun sevgili Ali İsmail.

Ve de Newroz, “Hayır”-”Na” diyerek kutlandı. Yaşasın !

ali-ismail-korkmaz-267352-1.