Gezi direnişi sırasında polisler ve sivil kişilerce dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz, ailesi ve sevenleri tarafından Ekinci Mezarlığı’nda ziyaret edilecek. Korkmaz için, Sümerler Amfi Tiyatro'da anma etkinliği düzenlenecek

Ali İsmail Korkmaz anılıyor

BİRGÜN / ANKARA

Gezi Direnişi'ne destek amacıyla Eskişehir'de katıldığı yürüyüş sırasında polis ve sivil kişiler tarafından darp edilerek henüz 19 yaşındayken katledilen Ali İsmail Korkmaz kaybedilişinin 3’üncü yıl dönümünde anılacak.

Ali İsmail Korkmaz'ın düşlerini hayata geçirmek amacıyla kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından düzenlenecek anma töreni, bugün Hatay'da gerçekleşecek. Saat 18.00'de Ali İsmail'in Ekinci Mezarlığı’ndaki kabrine tüm sevenleri ile beraber bir ziyaret gerçekleşecek. Ziyaretin ardından saat 20.00'de Sümerler Amfi Tiyatro'da anma etkinliği düzenlenecek.

Katılımın ücretsiz olduğu anma etkinlik, aile üyelerinin konuşmaları ile başlayacak. Programda Nejat Yavaşoğulları, Ferhat Tunç, Hatay Eğitim-Sen Müzik Topluluğu, Kıvılcım Şiir Topluluğu ve Diren İnaç da yer alacak.

ali-ismail-korkmaz-aniliyor-158207-1.