Gezi Direnişi'nde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, ölüm yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak.

Ali İsmail Korkmaz ölüm yıl dönümünde Antakya'da anılacak

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 4'üncü yıl dönümünde bugün Antakya'da çeşitli etkinliklerle anılacak.

Ali İsmail Korkmaz'ın düşlerini hayata geçirmek amacıyla kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından düzenlenen anma etkinliği saat 18.00'de Ekinci Mezarlığı'ndaki kabir ziyareti ile başlayacak. 20.00'de Sümerler Amfi Tiyatro'da gerçekleşecek katılımın ücretsiz olduğu anma etkinliğinde Jehan Barbur, Grup Abdal ve ALİKEV Müzik Topluluğu sahne alacak. Ayrıca Ali İsmail'in yeğeni Tuana ve Sanatorium Müzik ve Bale Akademisi öğrencileri bir bale gösterisi yapacak. Anma öncesindeyse ALİKEV Fotoğrafçılık Kulübü'nün fotoğraf sergisi açılacak.

GÖRÜNTÜLER SİLİNMİŞTİ

Üniversite öğrencisi olan Ali İsmail Korkmaz, Gezi Direniş sırasında, 2 Haziran 2013'te Eskişehir'de bir grup tarafından dövülmüş, 38 gün sonra yaşamını yitirmişti. Kamuoyu ve ailesinin baskıları ile soruşturma derinleştirmiş, silinmiş güvenlik kameraları görüntüleri de ortaya çıkarılmıştı. Korkmaz'ı dövdükleri belirlenen İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan tutuklanmıştı. Olay yerinde bulunan polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sanıklar hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi polis memurları Mevlüt Saldoğan'a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut'a 10 yıl, fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'e 6'şar yıl 8'er ay, Ebubekir Harlar'a 3 yıl 4 ay hapis cezası verirken polis memurları, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise beraat etmişti. İtiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay, Ebubekir Harlar'a verilen hapis cezasını az bulurken beraat eden polis memuru Hüseyin Engin'in ise cezalandırılmasını istemişti. Diğer sanıklar yönünden ise karar onanmıştı. Yeniden yapılan yargılamada Engin'e 7 ay 15 gün, Harlar'a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti.