Ali İsmail memleketinde anıldı

Eskişehir’de Gezi Direnişi sırasında polis ve sokaktaki esnaf tarafından öldüresiye dövüldükten sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölümünün ikinci yıldönümünde anıldı.

Ali İsmail Korkmaz, Antakya’da mezarının bulunduğu Ekinciler’de Gezi Direnişi’nde yaşamını yitirenlerin anneleri Emsal Atakan, Hatice Cömert, Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı ve Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy’un da katılımıyla mezarı başında anıldı. Mezar anmasından sonra Korkmaz için, Sümerler Amfi Tiyatrosu’nda da ayrı bir anma gerçekleştirildi.

İŞLER SESLENDİRDİ
Ali İsmail Korkmaz Vakfı da (ALİKEV) ‘Yeter ki Hayal Et’ sloganıyla Ali İsmail Korkmaz’ın 2. ölüm yıldönümünde vakfın bir tanıtım filmini yayınladı.

Oyuncu Nejat İşler’in seslendirdiği filmde, “Hüznümüzü umuda taşıyor, Ali İsmail’in yarım kalan hayallerinin peşinden koşuyoruz…”, “Çünkü gençler isterse düşler gelecek olur. Yeter ki hayal et” mesajı verildi.

"ALİKEV YAŞAM ŞEKLİYDİ"
Başlangıç konuşmasını yapan Ali İsmail'in abisi avukat Gürkan Korkmaz, ALİKEV'i anlatarak, ''Bu vakfın, Ali İsmail'in ölüm şekliyle değil, yaşam şekliyle ilgisi var'' ifadelerini kullandı.

"BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"
Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesiyle ilgili devam eden davanın avukatlarından Ayhan Erdoğan ise, ''Bu dava Gezi'de öldürülen gençlerin hesap davasıdır ve biz bitti demeden, dönemin Başbakanı da dahil failler yargılanıp, ceza almadan bitmez'' diye konuştu.

ESKİŞEHİR UNUTMADI
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyük Erşen, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da Ali İsmail Korkmaz’ı ölümünün ikinci yıl dönümünde unutmadı. Büyükerşen, Ataç ve Kurt Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafı basılı tişörtler giydi.