Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "69 puanla ikinci sıradayız. Geçen hafta bizim için kârlı oldu. Bay geçtiğimiz haftada 3 rakibimiz de puan kaybetti" açıklamasını yaptı.

Ali Koç: Geçen hafta bizim için kârlı oldu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sportif direktör ve futbol A takım direktörü Emre Belözoğlu'na inançlarının sonsuz olduğunu dile getirdi. Koç, "Artık hepimizin bildiği gibi her bir maç, final maçı" değerlendirmesinde bulundu.

Ali Koç, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında çevrim içi gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gösterdikleri çaba ve verdikleri emekten dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür eden Koç, "69 puanla ikinci sıradayız. Geçen hafta bizim için kârlı oldu. Bay geçtiğimiz haftada 3 rakibimiz de puan kaybetti. Geçmişteki haftalarda sonuçlar olumlu cereyan etmiyordu. Bu sefer çok şükür ki lehte sonuçlar yaşandı. Artık hepimizin bildiği gibi her bir maç, final maçı" ifadelerini kullandı.

Ali Koç, sportif direktör ve futbol A takım direktörü Emre Belözoğlu'na inançlarının sonsuz olduğunu dile getirdi.

Eski teknik direktörleri Erol Bulut'un kendilerinde her zaman özel bir yeri olacağına değinen Koç, "Erol Bulut'un ayrılmasıyla sportif direktörümüz Emre Belözoğlu'nu teknik direktörlüğe getirdik. Emre Belözoğlu, Fenerbahçeli duruşu, hırsı ve kariyeri ile saha kenarında tecrübesiz olsa da bu süreci futbol zekasıyla yönetecektir. Ona inancımız sonsuzdur" değerlendirmesinde bulundu.

Seçimli olağan genel kurulda başkanlığa yeniden aday olup olmayacağını açıklamayan Ali Koç, şunları aktardı:

"Biz var gücümüzle çalışıyoruz. Futbolla ilgili yöneticiler ve ben yakinen ilgileniyoruz. Yaptığımız her icraatı, her durumu medyada çıkartmıyoruz. Sanmayın ki burada işleyen bir sistem yok. Biz sadece fazla medyaya yansımasına sıcak bakmadığımız için pek çok dokunuşu paylaşmıyoruz. Bugün yakaladığımız bir hava ve kimya var. Bu yolda herkesin çorbada tuzu vardır. Futbolda son dönemde istediğimiz noktalara varamıyoruz. Bizden kaynaklı olan ve olmayan sebepleri var. 6 hafta kala içinde bulunduğumuz durum umut verici. İnşallah mutlu sona ulaşırız ve rahat bir nefes alıp daha sonraki planları yapabiliriz.

Aslında son 3 yıl düşündüğümüzden çok farklı değil, uygulanmasında daha başarılı olunması gerekiyor. Doğru yaklaşım, doğru felsefe ve değerlerle bir stratejimiz vardı ancak uygulama aşamasında istediğimiz doğrulukta yapamadık. Burada paha biçilemez tecrübe kazandık ve dersler aldık. İleriye dönük olarak bu yaklaşımları devam ettirmek istiyoruz. Futbol takımımızın planlamasını en çok etkileyecek konu yeniden yapılandırma şartları. Bunlardan bir tanesi 2 sene içerisinde bütçelerimizi 40 milyon civarına çekmek. Biz geldiğimizde 92 milyondu şu anda 50-52 milyon bandına geldik. Bizim bunu 40-45 arasına çekmemiz gerekiyor. Bunu yapmak için çok daha kalıcı transfer politikamızın olması gerekiyor. Daha fazla Szalai ve Pelkas bulmamız gerekiyor, yaş ve maaş yükü olarak. İleride yaptığınız yatırımın dönüşünün olması gerekiyor. Yurt içinde öz kaynaktan çok daha fazla sporcu üreten konuma gelmemiz gerekiyor. Bazı yanlış kararlardan dolayı zaman kaybettik ama temel felsefe aynen devam etmektedir."