Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Teknik Direktör Vitor Pereira hakkında, "'Tazminatı ödeyip gönderemiyorlar' söylemleri tamamen dezenformasyon. Hocanın tazminatı yok. Biz hocamızın arkasındayız" dedi. Taraftarın istifa çağrılarını da değerlendiren Koç, "Ben istifa çağrıları ile aynı kanaatte değilim" ifadelerini kullandı.

Ali Koç'tan Vitor Pereira açıklaması: Hocamızın arkasındayız

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Teknik Direktör Vitor Pereira'nın arkasında olduklarını bildirdi. Koç, genel kurula gitmeyi düşünmediklerini söyledi.

Koç, son maçlardaki kötü gidişatın ardından Fenerbahçe TV'de açıklamalarda bulundu.

Daha sezonun çok başında olduklarını belirten Koç, "Şu an kaybettiğimiz hiçbir şey yok" yorumunda bulundu.

Portekizli teknik direktör Vitor Pereira hakkında konuşan Koç, "Vitor Pereira ilk günden hedef tahtasına konuldu. Pereira buraya yarım kalan hikayeyi bitirmeye geldi. Kendisini getirerek doğru yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

"Hocanın tazminatı yok" diyen Koç, "Tazminatı ödeyip gönderemiyorlar söylemleri tamamen dezenformasyon. Biz hocamızın arkasındayız. Takımımıza da kendimize de hocamıza da inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Koç, şöyle devam etti: "Fenerbahçe Yönetim Kurulu, hocasının arkasından iş çevirip başkalarıyla görüşmüyor. Böyle bir şey olursa bundan ilk hocamızın haberi olur. Hocamızdan memnunuz.

İSTİFA ÇAĞRILARINA YANIT

Fenerbahçe taraftarının "Yönetim istifa" çağrısına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Koç, "Ben istifa çağrıları ile aynı kanaatte değilim. Geldiğimizden beri hangi şartlarda bu görevi yerine getirmeye çalıştığımızı tarih yazacaktır. Detaylara girmek istemiyorum ama şunu bilin; rakiplerimiz şampiyonluk için bir efor sarf ediyorsa Fenerbahçe'nin beş efor sarf etmesi lazım" dedi.

"Fenerbahçe taraftarlarının protestoları bize yakışmıyor" diyen Koç, şöyle devam etti: "Başkanınıza istediğiniz kadar kızın ama maç sonuna bırakın. Bu futbolcuların hiçbir günahı yok. Ama bu protestocuların içinde bir kesim de var ki başkanı yıpratalım derdinde" ifadelerini kullandı.

"Son ana kadar bu yarışın içinde olacağız" diyerek konuşamsına devam eden Koç, "Hiçbir tereddüdüm yok. Tek tereddüdüm bu protestoların bu çocuklara zarar vermesi" diye konuştu.

"GENEL KURULA GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

"Genel kurula gitmeyi düşünmediklerini belirten Koç, şunları ifade etti:

"Bizim görev süremiz, yapmak istediklerimiz belli. Varsa bir aday çıksın, ona göre değerlendirelim. Şu anda bizim hedeflerimizde bir sapma yok. Taraftarlarımız da inanmaya desteklemeye devam etsinler. Şu anda içinde bulunduğumuz ortam fayda sağlamıyor. Camia olarak bu kadronun etrafında kenetlenelim. Sezon sonunda hesap vermemiz gerekirse veririz. İnancımız kaybolduğu zaman bir dakika tereddüt etmeyiz. İnancımız kaybolduğunda da gerekeni yaparız. Er meydanına çağıran olursa da seve seve geliriz."