Ali Koç'tan Yıldırım'a: Siz de Fenerbahçe'den büyük değilsiniz

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurulu gergin başladı. Tartışma ve arbedelerden sonra Başkan Adayı Ali Koç kürsüye geldi.

Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasındaki diyalogun ardından tribünlerde gerginlik çıktı. Ali Koç, gerginliğin uzamaması için konuşmasına ara verdi.

Yeniden kürsüye dönen Koç, "İnşallah yarın en hayırlısı olur. Kazanan Fenerbahçe olur." ifadelerini kullandı.

Ali Koç konuşmasında Başkan Aziz Yıldırım'a şöyle hitap etti:

''Hep kimse Fenerbahçe'den büyük değildir dersiniz. Ama siz de Fenerbahçe'den büyük değilsiniz. Bunu unuttunuz. Kendinizi koskoca Fenetbahçe'nin önüne geçirdiniz.

Başarıda insan unsurunun önemine, Fenerbahçe'nin efsanelerine ve bu kişilerin kulübün sevilmesinde rolüne dikkat çeken Koç, Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin pek çok önemli ismini küstürdüğünü ve harcadığını belirtti.

''Harcanan yüz milyonlarca euroya rağmen başarının neden gelmediğini, neden kupas sayısında rakibimizin gerisinde kaldığımızı, insan faktörünü anladığımız zaman daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Her başarıyı hep 'Ben' diyerek sahiplendiniz. Her başarısızlığı, başkalarına faturaladınız. Son olarak kaçan bu şampiyonlukta da ben dahil, kendiniz hariç herkesi sorumlu tuttunuz. Kaçan şampiyonluktan kendiniz hariç ben dahil herkesi sorumlu tuttunuz'' çıkışını yapan Koç, şöyle devam etti:

''Bugün bizler kendi tarihimizin en güzel sayfalarını görebilmek için yayıncı kuruluşun yayınlarını izlemek zorunda kalıyoruz. Revivo'lar, Alex'ler, Rüştü'leri kendi televizyonumuzda göremiyoruz. Bunlar olurken başkanım, kendi geçmişinizi de sildiğinizi fark etmiyor musunuz?''

''Başkanımıza katılıyorum, Alex hiçbir zaman seçim malzemesi yapımamalıdır. Alex gitmeyi hak etmişti. Buna rağmen, kendisiyle veda ediş şeklimizi hiçbir zaman içime sindiremedim. Kim ne yaparsa yapsın Alex'i bu taraftarın gönlünden kimse silemez'' vurgusu yapan Koç, ''Alex'e belgesel izni verilmemesi, ekibinin stadımıza sokulmaması nasıl bir zihniyetin ürünüdür'' diye sorarak şöyle devam etti:

''Yok saymanın Fenerbahçe'ye hiçbir katkısı yoktur.

Sayın başkanım, siz haklı nedenlerle bazı futbolcu ve hocaları gönderirken, başarıları gönderirken biz kahroluyoruz. Ama olan malesef çocuklarımıza oluyor.

Bunu anlamak çok mu zordu? Belki ben de bu hataların parçasıydım.

Geçmişte her şey süt liman mıydı?

Lefter yönetimiyle sorun yaşamamış mıydı? Fikret Kırcan?

Marşında bile sevgi bağları varken bunları neden yok ettik?

Başarılarımızda hep birilerini 'Sanki o mu bizi şampiyon yaptı?' diyerek küçümsediniz? Bu yaşadıklarımız normal mi?

Sanki paraları kendi ehsabınızdan vermiş gibi davrandınız…

Başkan zaferlerden sorna emeği geçen herkesi taçlandırır. Onlarla gurur duyar, mütevazi bir şekilde yapar bunu.

İnsan iyi bir başkan olarak bir teknik direktörle yarışmaz.

Kendisini şampiyon yapan, bir sene sonra Şampiynlar Ligi'nden yarı finalden döndüren hocayı, kardeşiyle sorun yaşıyor diye göndermez.

Şampiyon yapan hocayı özel hayatı endeniyle göndermez, ses kaydını yayınlamaz…

O zaman biz kötü teknik direktörler seçmişiz. Başka anlamı yok bunun… Herkesin uzaklaştırılması gereken bir neden mi var?

Fenerbahçe bu nedenlerle hiçbir başarının cezası kalmadığı bir takım olarak kamuoyunda hatırlanmaktadır. Buna sadece 'yazık' denebilir.

Tam tersine bizler başarılarından dolayı, bağrımıza basmak istediğimiz kahramanlar istiyoruz.

Benim taraftarlarımıza söylediğim, çocuklarıma söylediğim bir şey var, 'Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayın'

Kötülük ayrışlarından hiçbir şey kazanmadık şu zamana kadar. Kötülüğe karşı iyilik yaparsak farkımızı yaratmış oluruz. Unutmayın ki Allah her zaman doğrunun ve iyiliğin yanındadır.''

Başkan adayı, ''Bu kulübün sahibi taraftardır. Kongre üyeleri taraftar oldukları için Kongre üyesi olmuşlardır. Onlar taraftarın resmi temsilcisidir. Taraftar hancıdır, geri kalan herkes yolcudur'' diye altını çizdi.

ALİ KOÇ YENİDEN KÜRSÜYE GELDİ

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda iki başkan adayının da kürsü konuşmaları tamamlanırken; Ali Koç, Aziz Yıldırım'a yanıt vermek için Divan Başkanı Vefa Küçük'ten ricada bulundu ve olumlu yanıt aldı.

Koç, Aziz Yıldırım'ın kendisi ile ilgili söylediği iddialara yanıt verirken, 'Ümit Özat'ı locasından attırdı' iddiasına, "Bir maçtı, maçı tam hatırlamıyorum. Kalecimiz Rüştü'ydü, o zaman Ümit de kaptandı. Kırmızı görmüştü. Ben de locamda seyrediyordum. Ümit Özat da bizim locaya gelmişti. Ümit'in içeride olduğunu bilmiyordum. Bir pozisyon oldu 'Allah belanı versin' tarzı bir şey yaptım. Bir baktım arkadan kaptan geldi. 'Sen napıyorsun' diye geldi ve onu da locadan çıkarttık. Benim korumamın kendisini çıkarttığını söyledi ama benim korumam yoktu. Bu kadar basit" şeklinde yanıt verdi.

"SİZİN DOPİNGİNİZ OLUYORSAM, NE MUTLU BANA"

Yıldırım'a "Mentaliteden ve felsefeden gerçekten anlamıyorsunuz" diyen Koç, "Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığını açık artırmaya çıkartmışsınız. Mentaliteden felsefeden gerçekten anlamıyorsunuz. Madem para verebiliyorsunuz, niye vermiyorsunuz, illa bir aday mı çıkması lazım? Fenerbahçe'ye katkı sağlamak için sizin dopinginiz oluyorsam, ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.

"ABİM AT SPORUNA MERAKLIYDI, MECBUREN GALATASARAY ÜYESİ OLDU, BU ONU GALATASARAYLI MI YAPAR?"

Ali Koç, Burhan Karaçam'ın Galatasaraylı olduğunu ve Koç'un yönetiminde yer aldığını söyleyen Yıldırım'a, "Burhan Karaçam konusuna gelelim. Evet doğrudur. Sina Afra bey yönetimimizde yok. Çamur atarken bilgilerinizi kontrol edin. Bugün benim yanımda olduğu için itibarsızlaştırmak gerekti, aynı bana yaptığınız gibi. Kendisi Ulus'ta oturmaktadır, Galatasaray Adası'nı kullanmak için üye olmuştur, daha sonra ayrılmıştır" yanıtını verdi.

Bu iddiaya abisinden örnek veren Ali Koç, "Abimi daha çok sevdiğinizi biliyorum. At sporuna meraklıydı. Mecburen Galatasaray üyesi olmuştu. Benim abimi Galatasaraylı mı yapar bu? Zerre şüphem yok" dedi.

"BİNLERCE İNSANIN AİDATINI ÖDÜYOR MUSUNUZ, ÖDEMİYOR MUSUNUZ"

Yıldırım'ın 'başka takım taraftarlarını üye yapmadım' çıkışına tepki gösteren Koç, "Siz başka takımın taraftarlarını üye yapmadım diyorsunuz ya; Ali Koç da sosyal medyadan duymuş falan diyorsunuz, duymuş falan yok, yapıyorsunuz. Siz bunu televizyonda kabullendiniz. 'Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak' derken bunu kastettiğinizi zannetmiyordum. Hatta binlerce kişinin aidatlarını ödüyorsunuz. Mehmet Ali Erbil de söyledi. Size soruyorum; binlerce insanın aidatını ödüyor musunuz, ödemiyor musunuz? Ben bunu soruyorum. Ben karımın, kayınvalidemin ödüyorum. Neyiniz varsa getirin" şeklinde konuştu.

"BEN O GÜN SAHADA GAZ YEDİM, YÖNETİMİNİZDE OLAN BİRÇOK İNSAN DA VARDI, BEN Mİ KALDIRTTIM O KUPAYI?"

3 Temmuz'da mevcut kadroyu korumadığı ve Galatasaray'ın Şükrü Saracoğlu'nda kupa kaldırmasına müsaade ettiği iddialarına yanıt veren Ali Koç, "Geçen gün radyoya çıktım. Bir soru sordular, kulüpten arıyorlar ve sana şu soruyu sormamızı istiyorlar. Niye o takımın dağılmasına müsaade ettin 3 Temmuz'da? 3'ü sormadı, 4'üncüsü sordu. Sayın Ali Yıldırım şahidimdir. En kötü günlerimizde, yemekhanede toplanmıştık. Aykut hoca vardı. 5 kişi falandık. Biz bu takımı şampiyon yapmalıyız, pamuk eller cebe. Herkes 10 milyon çıkartsın. Dedim mi, demedim mi? 'Yapılan bir suç duyurusundan korkan bir adam Fenerbahçe'nin haklarını nasıl koruyacak' dediniz. Size Allah korusun bir şey olsa kulübün haklarını kimse koruyamıyor mu? Sayın Selim Soydan bana geldi, benim nasıl bir FETÖ projesi olduğumu anlattığınızı anlattı. Sayın Mahmut Uslu da ben yönetici olsaydım bu kupayı kaldırtmazdım dedi. Ben o gün sahada gaz yedim. Yönetiminizde olan birçok insan da vardı. Ben mi kaldırttım o kupayı" dedi.

Koç son olarak Yıldırım'ın, kendisinin vereceği paranın bir milyon fazlasını vereceğini açıklamasının ardından, "Bir fazlasını vereceğim ne demek? Siz ne vereceğinizi söyleyin, ben bir fazlasını vereceğim. Kolay gelsin" diyerek sözlerini noktaladı.

YILDIRIM: "GELSİN O DA AYNI PARAYI VERSİN, KULÜBÜN PARASI OLSUN"

Daha sonra Aziz Yıldırım kısa süreli kürsüye gelirken, kısa konuşmasında şu açıklamalara yer verdi: "Ben sponsorluklarla beraber 150 milyon euro bu kulübe veriyorum. Gelsin o da aynı parayı versin, kulübün parası olsun. Yaşasın Fenerbahçe. Spor magazini, futbolcu magazini olmuş konular anca alkış alır."