Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak 6 asker hakkında daha hazırlık soruşturması...

Trabzon Bölge İdare Mahkemesi"nin kararı üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak 6 asker hakkında daha hazırlık soruşturması başlattı. Altı asker arasında dönemin Trabzon İl Jandarma komutanı Albay Ali Öz de bulunuyor.

Savcının, Albay Ali Öz, Yüzbaşı M.Y., H.Y., C.Ü., G.G. ve Ö.A."nın talimatla ifadelerini almaya başladığı, hazırlık aşamasının ardından dava açılıp açılmayacağına karar vereceği öğrenildi.

Bu arada Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink"in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi"nde Astsubay Okan Şimşek ve Uzman Çavuş Veysal Şahin"in yargılanmasına devam edildi.

Dink ailesinin avukatları Ergin Cinmen ve Hakan Bakırcıoğlu ile sanıkların avukatı Nurhayat Bayraktar Gümrükçüoğlu"nun katıldığı duruşmada mahkeme duruşmayı 4 Şubat 2009 tarihine erteledi.

 

RAPORU İNCELEYECEKLER

Dink ailesinin avukatları, mahkemece suç duyurusunda bulunulan kişiler hakkında yapılan idari soruşturmaya ilişkin evrakları inceleyemedikleri ve Başbakanlık Teftiş Kurulu"nun olayla ilgili hazırladıklarını duydukları raporu incelemek için davanın ileri bir tarihe ertelenmesini talep etti. Avukatlar ayrıca Trabzon Bölge İdare Mahkemesi"nce aralarında Albay Ali Öz"ün de bulunduğu 6 askerî personel hakkındaki soruşturma dosyasının bir örneğinin mahkemeye intikalini talep etti. Mahkeme heyeti davayı 4 Şubat"a erteledi.