39’uncu İstanbul Maratonu “Çocuklar İçin Koş” temasıyla düzenlendi. ALİKEV “Düşlere Güç Ver” sloganıyla maratondaydı. Yüzlerce yurttaş ALİKEV ile birlikte koştu

ALİKEV düşlere güç vermek için koştu...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl “Çocuklar İçin Koş” temasıyla düzenlenen Vodafone 39'uncu İstanbul Maratonu tamamlandı.

Maratona kitle örgütlerinden yoğun katılım oldu. Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ve Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz “Düşlere güç ver” sloganıyla maratona katıldı. 15 kilometrelik parkur boyunca Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafını giymiş olan koşucuların en önünde Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz yer aldı.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Sanatçı Melike Demirağ ve Tiyatrocu Hülya Karakaş da koşu da yer aldı. Koşu boyunca “Ali İsmail Korkmaz”, “Düşlere güç ver” sloganı atan koşuculara, maratona katılan diğer yurttaşlar alkışlarla destek verdi.

ALİKEV üyeleri, köprüde 'Arkadaş' şarkısını söyleyerek yürüdü. Maratona ALİKEV adına katılan sanatçı Melike Demirağ, “Arkadaş” isimli şarkısını Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz ile birlikte söyledi.

Ali İsmail tişörtüne engel
İstanbul Maratonu’na katılan bazı ALİKEV gönüllüleri, alana giriş sırasında polis tarafından durduruldu. Polis, Ali İsmail’in siyasi figür olduğunu söyleyerek bu tişörtlerle içeriye girilemeyeceğini söyledi.

Bu engelleme girişimi çok sayıda gönüllünün Ali İsmail tişörtleriyle koşuya katılmasına engel olamadı.

“Benim Kızım Okuyacak” kampanyasıyla maratona katılan yurttaşlar kampanyanın adının yazılı olduğu tişörtlerin yanı sıra olta şeklinde dev flamalar da taşıdı. Çevre örgütleri de kendi pankart ve dövizleriyle yürüyüşte yer aldı.

Maratonu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve çocuklar başlattı.

***

Kenyalılar kazandı
1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan tek yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu, Tekerlekli Sandalye, 42K “Maraton”, 15K , 10K, Halk Koşusu olmak üzere 5 ana kategoride koşuldu. İlk olarak 08.45'te engelli sporcuların yarışı başlarken, 09.00'da 42K ''Maraton”, 09.15'te 15K, 09.30'da 10K, 09.45'te ise Halk Koşusu başladı. Maratonda erkeklerde 2 saat 11 dakikalık derecesiyle Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich ipi göğüslerken, kadınlarda ise Kenyalı atlet Ruth Chepngetich 2:22:36 derecesiyle birinci oldu. Maratonun sonunda tüm koşuculara madalya verildi.