Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın genç sanatçılara destek olmak üzere hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu Programı, bu yıl “Iskalamak” temasıyla düzenleniyor. Son başvuru tarihinin 24 Haziran 2022 olan fona, Türkiye’nin her yerinden, 18 yaşından gün almış ve 30 yaşını geçmemiş herkes katılabiliyor.

ALİKEV'in hayata geçirdiği 'Genç Sanatçı Fonu' için başvurular başladı

Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) genç sanatçılara destek olmak üzere hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu Programı, bu yıl “Iskalamak” temasıyla düzenleniyor.

Bu kez geçmiş dönemden farklı olarak yeni medya sanat üretimlerinin de değerlendirileceği fon kapsamında, fikirlerini sanat eserine dönüştürme anlamında finansal desteğe ihtiyaç duyan genç sanatçıların projelerine destek verilecek. Fondan yararlanmaya hak kazananlar, alanında uzman sanatçı ve akademisyenlerle yapılacak atölyelere de katılabilecek.

Son başvuru tarihinin 24 Haziran 2022 olan fona, Türkiye’nin her yerinden, 18 yaşından gün almış ve 30 yaşını geçmemiş herkes katılabiliyor. Bu seneki toplam bütçe 200 bin TL ve her yararlanıcı 20 bin TL kadar destek talep edebiliyor. Sanatçılar dilediği kadar eserle başvurabilecek fakat aynı kişinin birden çok başvuru olması durumunda yalnızca bir çalışması desteklenecek.

Bu yılki tema özelinde Yusuf Atılgan’ın “Yoksa her şey ben olmadığım zaman, benim olmadığım yerlerde mi oluyordu?” sözleri ile Tezer Özlü’nün “Hayatı ıskalamak istiyorum, herhangi bir ucundan tutmak değil. İnsanın kendine yararı yokken başkalarına nasıl olsun?“ sorusu arasındaki yelpazeyi incelemek isteleyen ALİKEV, “Kimseyi büyüyen zaman ihtiyacına karşılık daha üretken ve hızlı olmaya davet etmeyeceğiz. Yaşamak isterken en çok kendini ıskalayan öznelerin hikâyesini keşfetmeye çağırıyoruz. Hep birlikte geçmişe bakmaya, bugünü anlamaya ve geleceği kurmaya çalışırken ıskalananları kimin belirlediğini ifşa etmek istiyoruz. Düşlerimizi, dinlediğimiz ya da yaşadığımız hikâyeleri sanat aracılığıyla dönüştürerek ‘ıskalamak’ kavramının çağrıştırdıklarını irdeleyeceğiz” diyor.

Genç Sanatçı Fonu Programı'nın detaylarına İsmail Korkmaz Vakfı’nın internet sitesinden ulaşılabilir.