Alıştığımız senaryo

METİN AKTAŞOĞLU - @metinaktasoglu

Biliç’in kalmasını isteyenlerdenim ve bu konuda çok netim zira kimsenin gelip de Beşiktaş’a sihirli değnekle dokunabileceğini düşünmüyorum. Değnek sahibi hocalar da bizim topraklara uğramıyor. Uğramalarını sağlayacak bir futbol ortamı yok.

Neyse; West Ham United açıkladı. Resmen teknik direktör arayışlarına başlamışlar. Slaven Biliç gider mi kalır mı sezon sonunda taraflar karar verecek ancak defalarca söylediğim gibi Biliç’in burada bir sezon daha geçirmesini başka sebeplerden dolayı istiyor insanlar. Mesela, benim Gezi’de gördüğümüz taraftardır, çArşı’dır Beşiktaş ve Biliç de tam o taraftarın teknik direktörüdür...
Yanlışlarını biliyorum tüm bunlara rağmen Biliç’in. Dünden örnekler verebiliriz. Çok tanıdık bir oyun oldu aslında. Beşiktaş klasik derbi oyunuyla sahnedeydi. Golü yedi geri düştü ve yalandan kurulan bir baskı başladı. Üretimdeki telaş ve doğaçlama hali bu tarz gergin maçlarda belini büküyor siyah-beyazlıların.

Orta seviye bir müzisyenin emprovizasyon çabası gibi Beşiktaş’ın atakları. İyi niyetle çalıyor ancak bir şey de anlatmıyor. Doğaçlama ustası değilsen konserde veya tiyatrocuysan oyun esnasında doğaçlama yapmazsın. Plan dahilinde çalarsın veya oynarsın.

Beşiktaş’ın bir planı yoktu. Gökhan Töre’nin yokluğunda sıkıntı yaşayacağı aşikardı takımın ve beklenen sıkıntı yaşandı. Töre varken bile sorunlu günler geçiren Kartal, onun ve alışılmış hücum ayağı Olcay Şahan’ın yokluğunda -gol pozisyonuna girdiler biliyorum ama- sonuca gidebilecekmiş gibi bir görüntü çizemedi.

Nitekim Galatasaray, Beşiktaş’ın maç boyunca oturduğu gibi rakip sahaya ikinci kez oturur oturmaz farkı da ikiye çıkardı.

Beşiktaş adeta hentbol hücumları izletti bize. Rakibini tehlikeli bölgeye sokmayan Galatasaray’a karşı 6 metre çizgisi civarında sağa sola top çeviren bir Beşiktaş vardı sahada. En azından hentbol maçlarında bir kamyon gol oluyor ve Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş Mogaz yarın saat 19.00’da muhtemelen ligde de şampiyon olacak. Bizim dün izlediğimiz Beşiktaş mı? Bitse de gitsek diyor açık açık...