Almanya'da gazeteciler, gazeteci Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki göstererek, serbest bırakılması yönünde çağrı yaptı.

Alman gazetecilerden Yanardağ’a destek

FRANKFURT BirGün

Alman Gazeteciler Birliği (dju), tutuklu yazarımız ve TELE 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu. 

Aynı zamanda Almanya’daki en büyük ikinci işçi sendikası Ver.di (Birleşmiş Hizmetliler Sendikası) bünyesinde, medya emekçilerinin en büyük sendikası olarak yer alan dju tarafından Yanardağ’ın tutuklanmasından iki hafta sonra yapılan açıklamada “Muhalif gazeteci Merdan Yanardağ’ın sesini kesmek istiyorlar“ denildi.

dju’nun açıklaması söyle:

“Türkiye’deki muhalif televizyon kanalı TELE1'in Genel Yayın Yönetmeni saçma sapan suçlamalarla  susturulmak isteniyor.  Merdan Yanardağ iki haftadır Türkiye'de cezaevinde. Ancak savcı kendisine daha şimdi dava açtı. Savcılık, Yanardağ'ın terör suçundan hapisteki PKK kurucusu Abdullah Öcalan'ın zeki olduğu yönündeki açıklamasını terör propagandası olarak görüyor. Ver.di bünyesindeki Alman Gazeteciler Birliği (dju) olarak bu tutuklamayı ve suçlamayı şiddetle kınıyoruz! Burada bir gazeteci abartılı suçlamalarla belli ki susturulmak istendiği açıkça görülüyor. TELE1'in yayın yasağı alması da bu varsayımı doğruluyor. Dju olarak, Merdan Yanardağ'ın derhal serbest bırakılmasını ve TELE1'e yayın yasağının kaldırılmasını talep ediyoruz.“