Alman iç istihbarat örgütü ‘Anayasayı Koruma Teşkilatı’ aşırı İslamcılara karşı tetikte olunması gerektiğini, Fransa ve Avusturya’daki saldırılara benzer eylemlerin kendi ülkelerini de tehdit ettiğini açıkladı. Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı, IŞİD'in yeniden örgütlenme çabası içinde olduğuna dikkat çekti.

Alman istihbaratı uyardı: IŞİD yeniden örgütlenme çabası içinde

Avrupa’da artış gösteren silahlı saldırıların ardından güvenlik teşkilatları teyakkuza geçti. Almanya'da Anayasayı Koruma Teşkilatı aşırı İslamcılara karşı "çok uyanık" olması gerektiğini açıkladı.

ARD televizyonuna konuşan Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Thomas Haldenwang, Almanya'da "tehlikeli" olarak sınıflandırılan aşırıların benzer eylemler düzenleyebileceği ihtimaline karşı onların çok dikkatli izlenmesi gerektiğini dile getirdi.

DW Türkçe’nin haberine göre, geçtiğimiz yıllarda İslamcı terör tehlikesinin aynı şekilde yüksek olduğunu sürekli hatırlattıklarına değinen Haldenwang, “Almanya'da da İslamcı bir saldırı meydana gelebileceğini her gün hesaba katmalıyız” dedi.

'IŞİD ÖRGÜTLÜ BİR ŞEKİLDE HAREKET EDİYOR'

Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı, son dönemde İslamcıların duygusallığının çok güçlü bir şekilde arttığını da ifade etti.

IŞİD'in yeniden örgütlenme çabası içinde olduğuna dikkat çeken Haldenwang, ancak IŞİD'in Batı Avrupa'da somut bir plan ve yapılanma hedefiyle örgütlü bir şekilde hareket ettiğini henüz gözlemlemediğini de sözlerine ekledi. Haldenberg, ancak radikal bireysel eylemler için IŞİD'in yaptığı propagandanın yeterli olabileceğini vurguladı.

Alman İçişleri Bakanlığının verilerine göre güvenlik makamları, Almanya'da "tehlikeli" olarak sınıflandırılan 615 aşırı İslamcı'yı izliyor. Ayrıca 521 kişinin de potansiyel tehlike taşıdığına dikkat çekiliyor.