Thüringen eyaletinde de George Floyd'u anma etkinliği düzenlendi

Almanya'da #blacklivesmatter protestoları sürüyor

Dilara Ekinci / Thüringen

Minneapolis'te 25 Mayıs tarihinde George Floyd'un polis nezaretinde öldürülmesi üzerine başlayan protestalara destek için dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Almanya'da da destek gösterileri düzenlenmeye devam ediyor.

Berlin'de haftasonu düzenlenen gösterileri takiben, Thüringen eyaletinde de George Floyd'u anma etkinliği düzenlendi. Covid-19 tedbirlerine rağmen 400'ün üzerinde gösterici ve sivil toplum temsilcisi maskeleriyle ve sosyal mesafeye dikkat ederek Jena’da yürüyüş gerçekleştirdi. Sağ karşıtı gençlik (Jugend gegen Rechts) tarafından düzenlenen gösteride "I can't breath" (nefes alamıyorum) sloganları atıldı, gençler de seslerini duyurarak ırkçılık karşıtı mesajlar verdi.

Gösterinin organizasyonu esnasında eyaletteki siyahi organizasyonlarla temas kurulmamasına dair ise Almanya Siyahiler İnisiyatifinden bir temsilci tepki gösterdi. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından ırkçılığın yalnızca ABD'de gerçekleşmediğine ve yaşadığımız toplumun içindeki ırkçılığa da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan konuşmalar gerçekleştirildi.

almanya-da-blacklivesmatter-protestolari-suruyor-739906-1.