Almanya Thüringen’de koronavirüs önlemlerine karşı protesto gösterisi düzenlendi. Gösteriye 500’ün üzerinde kişi katıldı.

Almanya'da koronavirüs önlemlerine karşı protesto

DİLARA EKİNCİ / THÜRİNGEN

Almanya’nın Thüringen eyaletinin başkenti Erfurt'ta yüzlerce kişi, sıkılaştırılan koronavirüs kısıtlamalarını protesto etmek için toplandı. Thüringen polisinin yaklaşık 500 kişi kadar olduğunu belirttiği kalabalık grup „Wir sind Volk“ (Biz Halkız) sloganları ile, gösterinin resmi makamlarca iptal edilmiş olmasına rağmen Efurt Domplatzt’ta bir araya geldi.

Polisin araya girmesi ile gösteride yer yer tansiyon yükseldi. Eyalet polis birimleri sınırlı sayıda göstericinin kimlik bilgilerini alabildi. Yer yer gözaltılar olduğu bilgisi de basınla paylaşıldı.

Göstericilerin büyük çoğunluğu maske ve mesafe kurallarına uymadı. Polis tarafından kalabalığın dağılması çağrısı yapılsa da katılımcılar gösteriye bir süre daha devam etti. Katılımcıların, ağırlıklı olarak koronavirüsün gerçek olmadığını düşünen ve kısıtlamaların anayasaya aykırı olduğunu savunan „Queer Denken“ akımının etkisinde kişiler olduğu tahmin ediliyor.

almanya-da-koronavirus-onlemlerine-karsi-protesto-816305-1.

Almanya’nın genelinde olduğu gibi Thüringen eyaletinde de koronavirüs vaka sayıları alınan önlemlere rağmen hızla artış gösteriyor. Erfurt ve Jena başta olmak üzere eyalette pek çok şehirde günlük vaka sayıları artıyor. Vakalardaki artış nedeniyle eyalette kısıtlamalar sertleştirilecek. 14 Aralık pazartesiden itibaren bazı şehirlerde 1’den 6’ya kadar olan sınıflar için de evden eğitime geçme kararı alındı.

Kısıtlamaların 10 Ocak 2021‘e kadar uzatılması, perakendecilerin ve diğer dükkanların da kapanması bekleniyor. Bölgede hızla artış gösteren vaka sayılarına rağmen böyle bir eylem yapan göstericiler nedeniyle #EF1212 etiketi Almanya Twitter’ında 'en çok konuşulanlar' arasına girdi ve gösteri sosyal medyada pek çok eleştiri aldı.