Almanya’nın Ulm şehrinde BirGün’e destek etkinlikleri kapsamında panel düzenlendi. Eski KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, "Hepimiz, dayanışma göstererek ‘BirGünBenim’ kampanyasına destek vermeliyiz" dedi. CHP'li Gamze Taşcıer ise, "BirGün'e abone olarak sesimizin kısılmasını engellemeliyiz" ifadelerini kullandı

Almanya’dan BirGün'ün abonelik kampanyasına destek çağrısı

HABER MERKEZİ

Almanya’nın Ulm şehrinde BirGün’e destek etkinlikleri kapsamında, ‘Ekonomik krizde Türkiye’de kadın olmak, siyasette muhalif olmak’ başlığıyla düzenlenen panele Eski KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer katıldı.

BirGün’ün başlattığı dijital abonelik kampanyasına değinen Tombul “BirGün, okuyucularının destekleriyle ayakta duran, toplumsal muhalefetin sesi olan bir gazete. Bugün BirGün’e sahip çıkmak, kendi sesimize sahip çıkmaktır. Hepimiz, dayanışma göstererek ‘BirGünBenim’ kampanyasına destek vermeliyiz” diye konuştu.

"BirGün'e abone olarak sesimizin kısılmasını engellemeliyiz"

Karanlığa karşı aydınlığın mücadelesinde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Taşcıer ise, “Sesimizin boğulmak, zihinlerimizin gerçeklerden koparılmak, bizlerin karanlıklara hapsedilmek istendiğimiz günlerde, BirGün Gazetesi sesimiz, soluğumuz oluyor. Sermayesi halkın gücü olan BirGün, hedef gösterildi ama boyun eğmedi, davalarla susturmak istediler susmadı, ilan gelirlerini keserek ekonomik olarak yok etmek istediler ama halk gazetesine sahip çıkıyor. Bu dayanışma daha da büyümeli. BirGün'e yani hepimizin gazetesine sahip çıkmalı ve abone olarak sesimizin kısılmasını engellemeliyiz. Gerçekler susturulmamalı" ifadelerini kullandı.