Ortalama bir koronavirüs hastasının virüsü kaç kişiye bulaştırdığını gösteren bulaşma katsayısı Almanya’da yeniden 1,0 seviyesine çıktı. Almanya’ya göre, salgının kontrol altında alınması için bu katsayının 1,0’ın altında olması gerekiyor

Almanya kritik sayıya yeniden çıktı: Bulaşma katsayısı 1,0’a yükseldi

Almanya’da koronavirüs salgının kontrol altında tutulması hakkında önemli bir veri olan bulaşma katsayısı 1,0’a yeniden yükseldi.

‘R0’ olarak bilinen bulaşma katsayısı ortalama olarak bir koronavirüs hastasının virüsü kaç kişiye bulaştırdığını gösteriyor. Almanya’ya göre salgının kontrol altına alınması için 1,0’in altında olması gerekiyor.

Robert Koch Enstitüsü, dün gece yarısı yayınladığı yazılı açıklamada, Almanya’da virüsün bulaşma katsayısının hafif artarak, 1,0'a yükseldiğini belirtti.

Mart ayı başında 3,0 olan bu katsayı, geçen günlerde 0,9 olarak kaydedilmişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, salgına ilişkin yaptığı açıklamada R0 olarak bilinen bulaşma katsayısının 1'e yükselmesinin sağlık sisteminde yaratacağı olumsuz etkilere karşı uyarıda bulunmuştu. Merkel, “Eğer reprodüksiyon oranı 1’in üzerine çıkarsa bu durum ülkenin sağlık sistemine çok yük bindirir” demişti.