Almanya'da eczacılar, ücret artışı ve bürokrasinin azaltılması talebiyle eylem düzenledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan ülkenin Sağlık Bakanı Prof. Karl Lauterbach, eczacıların, bürosunun bulunduğu bina önünde toplanarak grev yaptığını belirterek, "'Biz çoğuz, sesimiz daha yüksek çünkü o bizim paramızı çalıyor...’ diye slogan atıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA-DHA
Almanya Sağlık Bakanı bürosunun önündeki grevi paylaştı: "Paramızı çalıyor" diyorlar

Almanya’nın çeşitli kentlerinde eczacılar, ücret artışı ve bürokrasinin azaltılması talebiyle eylem yaptı.

Almanya Sağlık Bakanı Prof. Karl Lauterbach eczacıların, bürosunun bulunduğu bina önünde toplanarak grev yaptığını duyurdu.

Lauterbach, eczacıların grevini şu sözlerle duyurdu; “Ofisimin önünde büyük bir eczacı grevi var. ‘... biz çoğuz, sesimiz daha yüksek çünkü o bizim paramızı çalıyor...’ diye slogan atıyorlar.”

Almanya’da eczacılar, artan maliyetlere ve enflasyona rağmen eczacılara son on yılda herhangi bir ücret ayarlaması yapılmadığı için bugün geniş çaplı bir grev düzenledi. Eczacılar ücret artışı ve daha fazla personel talep ediyor.

BAKANLIKLARIN ÖNÜNE YÜRÜDÜLER

Başkent Berlin’de Alman Eczacılar Dernekleri Birliğinin (ABDA) çağrısıyla Potsdamer Meydanı’nda toplanan eczacılar, buradan Sağlık Bakanlığına, ardından da Ekonomi Bakanlığına yürüdü.

Üzerinde, “Eczaneleri tasarruf ederek batırmak-Bizimle değil”, “Hükümet bizi duvara toslatacak”, “Silahlar için milyarlar, ilaçlar için sıfır avro” ve “Biz çabalıyoruz, hükümet bizi yarı yolda bırakıyor" yazan pankart ve döviz taşıyan eczacılar, “Siz, bizim kazancımızı çaldığınız için buradayız ve sesimizi çıkarıyoruz” şeklinde slogan attı.

"SİYASETİ SARSMAMIZ GEREKTİĞİNİ GÖSTERİYOR"

ABDA Başkanı Gabriele Regina Overwiening, Alman hükümetinin ülke çapında gelecekte de halkın ilaçlara ulaşabilmesini sağlaması gerektiğini belirterek bunun için eczacılara daha fazla ücret ve karar verme yetkisi verilmesi, daha az bürokrasi içeren bir bakış açısının geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Eyleme çok sayıda eczacının katıldığını aktaran May, “Bu, birliğimizi ve siyaseti sarsmamız gerektiğini gösteriyor. Halk arkamızda.” dedi.

Eyleme katılan eczacı Karsten Kiepert, reçeteyle sağlanan ilaçlar için eczacılara verilen ücretlerin 10 yıldır artmadığını belirterek “Adil bir ücret almak için eylem yapıyoruz” diye konuştu.