İçişleri Bakanlığı, AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün geri dönmemesiyle ilgili soruşturma başlattı. Bakanlık açıklamasında, "Soruşturmada ilgili vali yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisi görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Almanya'ya toplu iltica soruşturması: 4 kişi görevden uzaklaştırıldı

Malatya'nın AKP'li Yeşilyurt Belediyesi’nin Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün geri dönmemesiyle ilgili İçişleri Bakanlığı soruşturması kapsamında, vali yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı.

AKP’li Yeşilyurt Belediyesi, Eylül 2020’de “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” için Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43 kişinin geri dönmediği ortaya çıkmıştı.

İçişleri Bakanlığı, olaya ilişkin bakanlık onayı ile müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Soruşturmada ilgili vali yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisi görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Yeşilyurt Belediyesi de başlatılan idari soruşturmada başkan yardımcısı Bekir Karakuş’un görevden el çektirildiğini açıklamıştı.