Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanları, Almanya'da yaşayan ve 14 Mayıs'taki seçimlerde oy verme hakkına sahip seçmenlere seslendi. Yeşiller Partisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na, parlamento seçimlerinde Yeşil Sol Parti'ye (YSP) oy verilmesi çağrısı yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi
Almanya Yeşiller Partisi'nden 'Erdoğan'a oy vermeyin' çağrısı

Almanya'daki federal hükümetin koalisyon ortaklarından Yeşiller Partisi, Almanya'da yaşayan ve Türkiye'deki seçimlerde oy verme hakkı olan tüm seçmenlerin cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vererek 'demokratik değişim sürecini' desteklemelerini istedi.

Yeşiller Partisi'nin Eş Genel Başkanı ve Alman Federal Meclis Üyesi Ricarda Lang, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda HDP Genel Merkezi ve Yeşil Sol Parti'yi etiketleyerek Meclis seçimlerinde YSP'ye, cumhurbşaknlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi çağrısı yaptı. 

'Der Spiegel' dergisinin Yeşiller’in federal yürütme kurulunun aldığı kararından alıntı yaparak aktardığı haberde de yer verilen ve partinin Eş Genel Başkanları Ricarda Lang ve Omid Nouripour’un imzasını taşıyan çağrıda, "Yeşiller Partisi, Erdoğan yönetiminde yıllarca süren otoriter yönetimin ardından, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dönüş için gerçek bir şans doğduğuna inanmaktadır. Yeşiller bu nedenle tüm seçmenlerden 14 Mayıs'taki seçimlere katılmalarını ve demokratik değişim sürecini desteklemelerini istemektedir" denildi.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un da mensubu olduğu Yeşiller Partisi'nin Eş Genel Başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikasına da tepki göstererek, "Türk hükümetinin saldırgan dış politikasını kesinlikle reddediyor ve çok taraflı bir dış ve güvenlik politikasına geri dönmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.