Almanya’da iktidarda bulunan koalisyon hükümeti, yetişkinler arasında keyif amaçlı esrar kullanımını yasal hale getirme kararı aldı.

Almanya’da keyif amaçlı esrar kullanımı yasallaştırılıyor

Almanya’da yetişkinler arasında keyif amaçlı esrar kullanımı yasal hale getiriliyor.

İktidarda bulunan koalisyon hükümetinin Sağlık Bakanı Karl Lauterbach tarafından hazırlanan plana göre, kişisel kullanım için 25 grama kadar esrar bulundurulmasına izin verilecek, ileride eczaneler ve lisanslı dükkanlar da esrar satışı yapabilecek.

Voice of America’dan (VoA) Cem Dalaman’ın haberine göre ilk aşamada sadece örnek projeler kapsamında satış mümkün olacak. Hükümet, gençleri esrar kullanımı hakkında bilgilendirmek amacıyla kampanyalar düzenleyecek.

Keyif amaçlı esrar kullanımının yasallaştırılması, Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Liberal FDP tarafından oluşturulan hükümetinin koalisyon mutabakatında da yer alıyordu. 

Mutabakat metninde, uyuşturucu üretimi ve dağıtımını yasal olmayan grupların kontrolüne bırakmak yerine, örneğin esrar olarak da bilinen Hint kenevirinin devlet kontrolu altında satılmasıyla, uyuşturucu amaçlı kullanılan tehlikeli maddelerin, kimyasal içeriklerin yol açtığı zararların önlenebileceği ifade edilmişti.