AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Mayıs Cumartesi günü açıkladığı Yeni Bakanlar Kurulu listesinde yer alan yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın kim olduğu ve bugüne kadar hangi görevlerde bulunduğu yurttaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Alparslan Bayraktar kimdir? 67. Dönem Hükümeti’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görevini sürdürecek olan Alparslan Bayraktar hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar.

Alparslan Bayraktar kimdir? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar hangi görevlerde bulundu?

Yeni Bakanlar Kurulu listesinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Haziran Cumartesi günü Meclis’te yemin ederek göreve başlamasıyla birlikte belli olmuş oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak Alparslan Bayraktar’ın yer almasıyla beraber yurttaşlar Alparslan Bayraktar kimdir sorusunu araştırmaya başladı. Peki Alparslan Bayraktar kimdir? 67. Dönem Hükümeti’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görevini sürdürecek olan Alparslan Bayraktar hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar.

Alparslan Bayraktar kimdir?

1975’te Hatay’da dünyaya gelen aslen Trabzonlu olan Alparslan Bayraktar lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ekonomi alanında ve Fletcher School of Law and Diplacy’den uluslararası ilişkiler bölümünde tamamladı. Bayraktar doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) sistem bilimleri bölümünün enerji ekonomisi ve politikası alanında gerçekleştirdi.

Yurtiçinde kamu sektöründe, yurtdışında ise özel sektörde çalışan Alparslan Bayraktar 3 Mayıs 2023 itibariyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak göreve başlamıştır.

Alparslan Bayraktar hangi görevlerde bulundu?

67. Dönem Hükümeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın bulunduğu görevler şu şekilde:

  • 2010-2016 arası Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu üyeliği
  • 2016-2018 arası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Müsteşar Yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü
  • 2022 TPAO, EPİAŞ Yönetim Kurulu üyesi, KARDEMİR ve KARDÖKMAK’ın Yönetim Kurulu Başkanı. 
  • 2018-2023 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı
  • 2023 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı