Narlıdere Kültür Günleri'nde Alper Taş ile Zeynep Altıok Akatlı, ülke gündemi hakkında konuştu. Taş, seçim sürecinin mücadeleyle başladığını ve birleşik direnişlerin yaratılmasının önemli olduğunu söyledi. Akatlı ise, "Bizim başarı öykülerine ihtiyacımız var. Çıkış için en önemli şey farkındalık" ifadelerini kullandı.

Alper Taş: Birleşik direnişler yaratmak oldukça önemli

BİRGÜN EGE

Konserler, film gösterimleri, kitap stantları söyleşiler ve imza günlerinin olacağı ‘Narlıdere Kültür Günleri’ devam ediyor. İlk gün yazarlar, kitapseverlerle bir araya geldi.

Çocuklar için Şubadap konseri gerçekleştirildi. Kültür Günleri'nin ikinci gününde SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Malatyalılar Derneği'nde ülke gündemine ilişkin söyleşiyle Narlıderelilerle bir araya geldi.

Ülke gündemiyle ilgili konuşulabilecek çok şey olduğunu belirten Zeynep Altıok Akatlı, "Tüm sorunların temelinde gerici politikalar yatıyor. Şikayet etmek kolay ama kurtuluşu nasıl sağlayacağımızı konuşmak istiyorum. Çölleştirilen kültür iklimi içerisinde televizyon bağımlısı bir toplum yaratılıyor. Yalanlarla, iftiralarla yıpratılmak istenen muhalefet partileri de var. Toplum sürekli bunlara maruz bırakılıyor. Bizim başarı öykülerine ihtiyacımız var. Çıkış için en önemli şey farkındalık. Bilgiyle, hafızayla ve deneyimle bu olur. Hepimiz kendimiz 'Ne yapabiliriz?' sorusunu kendimize sormalıyız" dedi.

Alper Taş ise, "Türkiye'nin her yerine okumayı ve eleştirel bakışı yerleştirmeliyiz. Karanlıkla mücadele her alanda olur. Öncelikle bir büyük anlatımızın olması lazım. 'Nasıl bir dünya istiyoruz?' sorusunu somutlaştırmalıyız. Büyük anlatımızı pratiklerle yaşatmalıyız. Ülkenin en acil gündemi AKP ve MHP iktidarını yenip, ülkeyi yeniden kurmaktır. Bu gündem çerçevesinde önümüzdeki 1 yıl çok kritik. 2023'e nasıl bir cumhuriyetle gireceğimiz çok önemli. Biz rehavete kapılmamalıyız. Ellerinden gelen tüm baskıyı yapmaya çalışacaklar. Seçim süreci şu anda bir mücadele süreci olarak başlamıştır. Kazanma strajesini hep beraber ortak bir mücadele olarak belirlemeliyiz. Birleşik direnişler yaratmak oldukça önemli" diye konuştu.

'TEK SEÇENEK SOSYALİZM'

Taş, şunları söyledi: "AKP ve AKP'den önceki partiler, Türkiye'yi emperyalizmi göbekten bağladılar. Kapitalizm karşısına koyacağımız tek seçenek sosyalizmdir. Ancak yaşanmış olan sosyalizmin eksikliklerini eleştirip sosyalizmi öyle seçenek olmalıyız. Kapitalizm dünyamıza ölümü indiriyor. Ya gezenin, insanlığın sonu ya sosyalizm. Bu kadar net olmalıyız. Türkiye'deki krizin kökü başkanlık rejimi. Biz o yüzden küresel krizi daha çok hissediyoruz. Biz AKP ve MHP'yi yeneceğiz ama bu memleketin en büyük eksikliği solsuzluktur. Solsuz bir Türkiye'nin hali ortada. Türkiye bütün dengesini yitirdi. Türkiye'yi yeniden kurma aşamasında en önemli başlıklardan ilki bağımsızlık. Bütün devrimcilerin bize mirası bağımsızlıktır. İkincisi kamuculuk. Üçüncü başlık laikliktir. Bizi bir arada tutacak en önemli nokta laikliktir. Diğer bir başlık ise gerçek bir demokrasidir."

Kültür Günleri'nin son gününde Zeytin Cafe’de saat 16.30’da gazeteci-yazar İbrahim Varlı ile Prof. Dr. L. Doğan Tılıç, yurttaşlarla buluşacak.