Yeniden maçların oynanması için gün sayan Alsancak Stadyumu’nun isminin ne olacağı tartışması sürüyor. İzmir’in iki köklü takımı Altay ve Altınordu ise stada kendi isimlerinin verilmesini istiyor.

Alsancak Stadı için isim tartışması

BirGün EGE

2014 yılında depreme dayanıksız raporu verilmesinin ardından yıkılan Alsancak Stadyumu, aradan geçen 7 yılın ardından sporcu ve seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor. Ancak stadın ismiyle ilgili Altay ve Altınordu arasında tartışma yaşanıyor. Her iki takım da stadyuma kendi isminin verilmesi noktasında ısrar ediyor.

Alsancak Stadyumu’nun isminin ne olacağı, hangi kulübe tahsis edileceği veya ikili tahsis yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Teknik Direktör Mustafa Denizli son kiracı olarak stadın Altay’a verilmesini istiyor.

Altınordu Spor Kulübü ise, 1962 yılında devlet ile Altınordu Spor Kulubü arasında imzalanan protokolün yerine getirilmesini istiyor. Devlete seslenen Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Bezircilioğlu, “Devlet büyüklerimizden, yapılan protokol ile imza altına alınıp taahhüt edilen; İzmir Alsancak Stadı’nın bina ve saha kullanım hakkının 1/2’sinin kulübümüze verilmesini talep ediyoruz. Protokole göre kulübümüz bu binalarla ilgili 1/2 hissesiyle devletimiz ile ortak kullanım alanında, saha kısmında da yine bu protokole göre kardeş kulübümüz Altay ile 1/2 kullanım durumunda. Protokolün içeriği budur” dedi.

Öte yandan, Altınordu Spor Kulübü geçen günlerde gazetelere ilan vererek stadın kullanım hakkının yarısını talep etti. Altınordu tarafından verilen ilanın devamı şöyle: “Altınordu Spor Kulübü kurulduğu günden bugüne kadar bu toprakların çocuklarına hizmet etmeyi esas almıştır. Devlet Büyüklerimizden, 1962 yılında yapılan protokol ile imza altına alınan İzmir Alsancak Stadı’nın bina ve saha kullanım hakkının 1/2’sinin kulübümüze verilmesini talep ediyoruz. Kamuoyuna ve spor camiasına saygılarımızla.”