Kandil dağında PKK yöneticileri ile röportaj yapan Taraf gazetesinden Ahmet Altan ve Yasemin Çongar hakkında savcılık inceleme başlattı

Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar'in Murat Karayılan ve diğer örgüt yöneticileriyle yaptıkları röportajla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı. Savcılık ayrıca, Ahmet Altan'ın TSK tarafından bombalanan Kandil dağına giderek PKK'lilerle nasıl röportaj yaptıklarını anlattığı Sabah gazetesinin dünkü sayısıyla ilgili de inceleme başlattı.

Ahmet Altan ve Yasemin Çongar Aralık ayında uçaklarla bombalanan ve bombalamanın aralıklarla devam ettiği Kandil dağına giderek, buradaki PKK yöneticileri ile görüşme yapmışlardı. Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'ın PKK'lilerle yaptıkları röportaj dün ve bugün Taraf gazetesinde yayımlandı. Ahmet Altan ayrıca KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ile nasıl ve neden röportaj yaptıklarını Sabah gazetesinden Ecevit Kılıç ile yaptıkları röportajla da anlatmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabah gazetesinde dün yayınlanan Ahmet Altan röportajı ile ilgili de inceleme başlattı.

Bu arada Ahmet Altan ve Yasemin Çongar hakkında Savcılık incelemesi sürerken, Altan ve Çongar'ın olumsuz hava koşullarına rağmen Kandil dağına giderek PKK liderleriyle görüşme yapmak için bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından teşvik edildikleri öne sürülüyor. Yine iki gazetecinin Kuzey Irak'a giderek buradan Kandil dağına geçmelerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) üst kademesinin bilgisi dahilinde olduğu da öne sürülüyor.

Altan ve Çongar'ın röportajinda PKK'nin bahar aylarıyla birlikte TSK'nin bölgeye yönelik bir kara harekatı yapacağı beklentisi içinde olduğu belirtilirken, AKP Hükümeti'nin olası bir kara harekatına gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde kendisini zora sokacağı için olumlu bakmadığı ileri sürülüyor. Bayram Balcı ANF