Süper Lig’de İzmir’in iki temsilcisinden biri olan Altay, sezona dinamik başladı. 3 maçta 6 puan alan Altay’ın hedefi Avrupa kupalarına katılmak. Göztepe ise ligde henüz galibiyetle tanışamazken, 2 puanla 14’üncü sırada yer alıyor.

Altay iyi, Göztepe sıkıntılı

Berkay SAĞOL

TFF 3’üncü Lig’de mücadele ederken 5 yıl içinde 18 sezondur hasret kaldığı Süper Lig’e çıkan Altay, geride kalan ilk 3 haftada 6 puan topladı. Kayserispor ve Alanyaspor’u yenen Altay, sahasında Fenerbahçe’ye mağlup oldu. 4’üncü haftada deplasmanda Konyaspor’la karşılaşacak olan Altay, 6’ıncı sıradan daha üst sıralara yükselmeyi hedefliyor.

EN CENTİLMEN ALTAY

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin sezon öncesi, “Futbolseverlere keyif veren centilmen bir takım izleteceğiz” açıklamasının ardından siyah-beyazlı ekibin ilk 3 müsabakada hem oyun hem de Fair-Play anlamında bu şekilde mücadele etmesi dikkat çekti. Süper Lig'de ilk 3 haftada oynanan 30 karşılaşma sonunda 20 takım arasında kart görmeyen tek takım Altay oldu. Altay'da görev alan 19 futbolcu kart gerektirecek bir harekette bulunmadı.

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, alt ligden gelen takımların ilk yıllarında kümede kalma hedefiyle sezona başladığını dile getirerek, "Altay için böyle bir hedef olmaz. Altay yıllardır bu ligde mücadele etmiş, sempati toplamış bir ekip. Altay'ın daha evvel benim zamanımda oynadığı Avrupa kupası maçları vardır, bu sezon da hedef orasıdır. Öncelikle hedef tutunmak değil, bu ligde fark yaratmaktır. Bunu yaratmak için çalışacağız" dedi.

GÖZTEPE MAESTRO’SUNU BULDU

altay-iyi-goztepe-sikintili-919653-1.

Süper Lig’de 5’inci sezonunu geçiren bir diğer İzmir temsilcisi Göztepe ise sezona beklentilerin altında kalarak başladı. İlk 3 haftada 2 Antalyaspor ve Sivasspor ile beraber kalan Göztepe, Yeni Malatya’ya ise yenildi. 3 haftada yalnızca 2 puan toplayarak 14’üncü sırada kalan Göztepe, teknik direktör Ünal Karaman ile yollarını ayırdı.

Transferde son olarak Rusya’da Akhmat Grozny forması giyen Wilker Angel ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. Milli maç arasında İzmir’de özel maçta Manisa FK’yı 5-3 yenen Göztepe, lig öncesinde moral buldu. Teknik direktör Ünal Karaman'la yollarını ayıran Göztepe, yeni çalıştırıcısını belirledi. Geçen hafta Tayfun Korkut ve Çağdaş Atan'la yaptığı görüşmelerden sonuç alamayan sarı-kırmızılılar, İzmir'e getirdiği Sırp teknik adam Nestor El Maestro ile prensipte anlaşma sağladı.