Yüksel Caddesi’ne bağlı Konur ve Karanfil Sokak’tan Çankaya Belediyesi’nin kararı ile çıkarılan işportacılar, “Hırsız olmak istemiyoruz!” diyerek 32 gündür direnmeye devam ediyor.

BURCU CANSU ANKARA

Yüksel Caddesi’ne bağlı Konur ve Karanfil Sokak’tan Çankaya Belediyesi’nin kararı ile çıkarılan işportacılar, “Hırsız olmak istemiyoruz!” diyerek 32 gündür direnmeye devam ediyor.
İşportacı Hakan Keskin ise açlık grevinin 6. gününü bitirdi. Haklarını alana kadar pes etmeyeceğini bildiren Keskin gerekirse süresiz açlık grevine başlayacağını bildirdi.
‘BELEDİYE İFTİRA ATIYOR’
Hakan Keskin’in eşi, kardeşi ve iki işportacı dün Çankaya Belediye’sinin önüne giderek Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’la görüşmek istediklerini söylediler.
Hakan Keskin’in Eşi Dürdane Keskin, eşinin Çankaya Belediyesi’nin "çete, mafya" iftirasına karşı süresiz açlık grevinde olduğunu söyledi.
Keskin’in kardeşi Yasin ve iki işportacı da sokaktan başka geçim kaynakları olmadığını ifade ederken Yasin, “İşportacılar çete, mafya değildir, Çankaya Belediyesi yalan söylüyor" dedi.
YENİ EYLEM KARARI!
Özel güvenliklerin gelip Bülent Tanık’ın meşgul olduğu için kendileriyle görüşemeyeceğini söylemesi üzerine ise Dürdane Keskin, pazartesi gününden itibaren belediyenin önünde iki çocuğuyla oturma eylemi yapacağını bildirdi. 4 işportacının görüşmeye gittiği Çankaya Belediyesi’nin önünde 3 araba dolusu Çevik kuvvetin güvenlik önlemi alması da dikkat çekti.
BELEDİYELER VE ZİHNİYETLER AYNI!
Görüşmenin gerçekleşememesinin ardından olaysız dağılan işportacı ve yakınları Yüksel Caddesi İnsanlık Anıtı önünde de konuya ilişkin yapılan basın açıklamasına katıldı.
Açıklamada, “iki ayrı parti, iki ayrı belediye ama zihniyetleri aynı” ifadeleri kullanılarak İstanbul’da Beyoğlu Belediyesi’nin sokak sanatçılarına yaptıkları da protesto edildi.