Altın Koza’da ustalar ödüllendirildi
Fotoğraf: AA

Kültür Sanat Servisi

Adana’da bu yıl 29’uncusu düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde "Orhan Kemal Emek Ödülleri" tiyatro ve sinema oyuncusu Zihni Göktay, makyaj sanatçısı, oyuncu ve şarkıcı Suzan Kardeş ile Sinema Emekçileri Sendikası’ndan Zafer Ayden’e verildi.

“Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”, “Belgesel Film Yarışması”, “Uluslararası Kısa Film Yarışması”, “Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması” ve “Adana Kısa Film Yarışması” olmak üzere 5 kategoriden eserlerin izleyiciyle buluşacağı 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında açılış ve Orhan Kemal Emek Ödülleri gecesi Merkez Park Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Yetkin Dikinciler’in yaptığı törende, festivale katılan filmler tanıtıldı. Usta sanatçı Zihni Göktay’a ödülünü, Adana Büyükşehir Belediye Bakanı Zeydan Karalar verdi. Göktay ödülünü alırken, “1964 yılında ilk turnemi de Adana’ya yapmıştım. Benim için Kemaller çok önemli; Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Mustafa Kemal… Bu güzel ödül için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Orhan Kemal Emek Ödülü’nün bir diğer sahibi Suzan Kardeş’e ödülünü, şair-yazar Ataol Behramoğlu ile Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü tarafından verildi. Kardeş ödülünü alırken, “Lütfen meslek aşkı için setlerde var olmak isteyen, sinemanın her alanında olan, görev alan arkadaşlarımızı, ustalarımızı da görelim. Onlar setlerde görülmek istiyorlar. Onların sırtında usta yazsın” dedi.

SET EMEKÇİLERİNE ADADI

Sine Sen’in eski Başkanı ve 40 yıldır Sinema Emekçileri Sendikası yönetim kurulunda olan Zafer Ayden ise ödülünü DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun elinden aldı. Ayden, ”Bütün sinema emekçileri adına herkese teşekkür ederim. Bu ödülü, sette, setten eve dönerken hayatını kaybeden set emekçilerine, iş cinayetinde yitirdiğimiz emekçi kardeşlerime ve insanca mücadele için hayatını veren yoldaşlarımız için alıyorum” diye konuştu.

Ödül töreninin ardından Zuhal Olcay konser verdi.