Altın Koza Film Festivali için geri sayım başladı. Tanıtım toplantısında konuşan Karalar, Adana tadında, sinema tadında bir festival beklediğini kaydetti.

Altın Koza için geri sayım başladı: Halkla iç içe sinema tadında
Atın Koza Film Festivali

Kültür Sanat Servisi

Adana’da Altın Koza heyecanı başlıyor. 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Basın Toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye’de sinema deyince akla Adana’nın geldiğini ve sinemanın gelişiminde Adana’nın önemli katkısı olduğunu söyledi.

Adana Altın Koza Film Festivali’nin 3 yıldır halkla buluştuğunu belirten Başkan Karalar, sanatseverleri Adana tadında, sinema tadında bir festival beklediğini kaydetti. Ülke sinemasına hizmet ettiklerini ve Uluslararası Adana Atın Koza Film Festivali’ni sonsuza kadar sürdürmek istediklerini belirten Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar da, Türk Sineması’nın en önemli isimlerinden Yılmaz Güney’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir şiir okudu. Menderes Samancılar, Yılmaz Güney’in asla unutulmayacağını ifade etti.

Festival Yönetim Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk de, Adana’dan yetişen çok sayıda sinema sanatçısına ve sinemada senaryolaşan eserler yazan edebiyatçılara vurgu yaptı.

Nebil Özgentürk, “Sinema şenliktir, yaşasın Altın Koza” dedi ve gençliğinin, çocukluğunun geçtiği Adana’yı nereye gitse beraberinde götürdüğünü anlattı. Kendisini fahri Adanalı olarak gördüğünü belirten Festival Yürütme Kurulu Üyesi Güven Kıraç da festivalin seyirciyi mutlu edecek bir içeriğe sahip olduğunu vurguladı.

Altın Koza’nın küllerinden yeniden doğduğunu ve ismine, zengin içeriğine yeniden kavuştuğunu söyleyen Festival Sinema Programları Koordinatörü-Sinema Eleştirmeni Esin Küçüktepepınar ise, festivalin çok iyi bir seçkiye sahip olduğunu da bildirdi. Altın Koza Genel Müdürü-Festival Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Orhan da, sanatseverleri etkili bir festivalin beklediğini söyledi.