Çevreciler, Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Kış-ladağ bölgesi

ERKAN ÇINAR İZMİR
Çevreciler, Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Kış-ladağ bölgesinde TÜPRAG A.Ş. tarafından işletilen Kışladağ Altın Madeni ile ilgili davalarda yargıya müdahale olduğu yönünde iddialarını, düzenledikleri basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştı.

Toplantıda konuşan Elele Hareketi Dönem Sözcüsü Avukat Berrin Esin Kaya, Manisa İdare Mahkemeleri'nde görülen davaların dosyalarına, davanın tarafı olmayan kişiler tarafından bir takım belgeler sunularak mahkemenin etkilenmeye çalışıldığını belirtti.

Kaya, dava dosyasına DSP eski Uşak Milletvekili Hasan Özgöbek tarafından mahkeme başkanına hitaben yazılan bir mektubun girdiğini ve mektupta Özgöbek'in 'Özkaynakla-rımız olan madenlerimizin, ülkemiz kalkınmasına haldi gururlarımız olması temenni-si'nin ifade edildiğini dile getirerek, "Böylece eski milletvekili olma ağırlığı da kullanılarak davanın reddedilmesi sağlanmaya çalışılmıştır" dedi. Dava dosyalarına TÜPRAG şirketi tarafından hazırlandığı anlaşılan ve 'ilgili kurum ve kuruluşlara' başlığını taşıyan metinler sunulduğuna dikkat çeken Kaya, böylece Anayasa'ya aykırı davranıldığını hatırlattı.