57. Antalya Altın Portakal Film Festivali, koronavirüs salgını gölgesinde kapılarını açtı. Açılış töreni, yapılan konuşmaların ve jüri üyelerinin tanıtımının ardından Keşanlı Ali Destanı filminin gösterimiyle sona erdi.

Altın Portakal kapılarını açtı

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması jüri üyeleri Cemre Ebuzziya (sağda), Müge Turan (ortada) ve Ömür Atay (solda) törene katılarak konuşma yaptı.

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali bu akşam gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan'ın sunumuyla gerçekleştirilen açılış töreni, Covid-19 tedbirleri kapsamında Cam Piramit yanındaki "Yıldızların Altında 1" adlı açık alanda yapıldı.

Tören alanında davetlilerin ateşleri ölçüldü ve maske takılması istendi. Giriş kısmına dezenfektanlar yerleştirilen alanda davetliler mesafeli olarak oturtuldu.

AA’nın haberine göre gecede, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Covid-19 tanısıyla yoğun bakımda tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in geçen yılki törende yaptığı konuşmadan kesit izletildi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, törende yaptığı konuşmada, festivalin kendisinden büyük olduğunu, kendisinin saçlarının beyazlamasına rağmen Altın Portakal'ın daima genç kaldığını ifade etti.

‘ÖNLEMLERİ ALARAK DÜZENLEMEYE KARAR VERDİK’

Festival İdari Direktörü Cansel Tuncer de değerli bilim insanları ve Türkiye sinema endüstrisinin temsilcileriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda festivali gerekli önlemler alarak düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Covid-19 nedeniyle bu yıl festivalin akışında zorunlu değişiklikler yaptıklarını dile getiren Tuncer, tüm zorluklara rağmen sinemanın ve sanatın ışığını söndürmediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından festivalde yarışacak filmlerden kesitler sunuldu.

Gecede uluslararası uzun metraj, ulusal uzun ve kısa metraj ile belgesel yarışmaların jüri üyeleri tanıtıldı.

Açılış töreni başrollerini Fatma Girik ve Fikret Hakan'ın paylaştığı, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği 1964 yapımı "Keşanlı Ali Destanı" filminin gösterimiyle sona erdi.