Altın Portakal'da 'Kanun Hükmü' filminin seçkiden çıkartılmasına yönelik tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından geri adım atan festival yönetimi filmi yeniden seçkiden çıkardı.

Kaynak: Haber Merkezi
Altın Portakal yönetimi 'Kanun Hükmü'nü yine seçkiden çıkardı

Altın Portakal'da, "Kanun Hükmü" belgesel filmine uygulanan sansüre yönelik tepkilerin büyümesinin ardından seçkiye eklenen film, festival yönetimi tarafından ikinci kez seçkiden çıkarıldı.

Açıklamada, "Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Bu aşamada yeni bir karar alarak 'Kanun Hükmü' adlı belgeseli 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisinde çıkarıyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Kanun Hükmü" filmine uygulanan sansür sonrası gelen tepkiler üzerine film, yarışma seçkisine geri alınmış, bu kararın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekildiğini açıklamıştı. 

Yönetmen Nejla Demirci açıklamayı ve yaptırımı "hukuka aykırı" olarak değerlendirirken, bakanlığın ardından festival sponsorları da art arda festivalden çekilme kararı almıştı.

"Kanun Hükmü" belgeseli, ihraç edilen iki kamu çalışanının hikayesini anlatıyor.