Altyapı sele teslim, Ankara’da 1 ölüm
Fotoğraf: DHA

Haber Merkezi

Marmara Bölgesi’nde etkili olan sağanak sebebiyle araçlar suya gömüldü, sürücüler sokakta mahsur kaldı. İstanbul Maltepe’de 3 araç suya gömüldü, Kapalıçarşı’yı su bastı. Bursa’da dereler taşarken Yalova ve Tekirdağ’da cadde ve sokaklarda su baskınları yaşandı. İstanbul Beykoz’da şiddetli yağış sonrası istinat duvarı çöktü. Bir kişinin göçük altında kaldığı belirtildi. Başken’te ise fırtına ve sel bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Marmara Bölgesi’nde dün sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

Beykoz Körfez Caddesi’nde yağmur nedeniyle saat 11.00 sıralarında restoranın istinat duvarı çöktü. Restoranda çalıştığı öğrenilen bir kişi, göçük altında kaldı. İstanbul Anadolu Yakası’nda etkili olan yağış sonrası Maltepe’de sokaklarda su taşkınları yaşandı. Yoğun yağış nedeniyle 3 araç ve sürücüler sokakta mahsur kaldı. İhbar üzerine Karayolları ekipleri, yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlatırken mahsur kalan sürücüler ekipler tarafından kurtarıldı.

Avrupa yakasında sağanak sabah saatlerinde özellikle Beykoz ilçesinde etkili oldu. Yağışın etkisiyle D-100 Karayolu Ankara istikameti Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu mevkileri ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde trafik yoğunluğu yaşandı.

Sağanak yağış nedeniyle Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Işıklı Deresi’nin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. AFAD, yoğun yağış nedeniyle Bursa ilinin Mudanya ilçesinden 260, İstanbul’un Çekmeköy, Maltepe, Sancaktepe, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinden 161, Yalova’dan ise 45 su baskını ihbarı alındığını bildirdi. Yalova, Tekirdağ ve Kocaeli’de de su taşkınları yaşandı. Ev ve işyerlerini su basarken, trafikte de aksamalar meydana geldi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Marmara’nın yanı sıra Başkent Ankara da sel ve felakete teslim oldu. Kentte dün öğleden sonra başlayan kuvvetli yağmur, dolu ve fırtınanın ardından bazı cadde, bulvar ve sokaklardaki mazgalların tıkanmasıyla yollar yağmur suyuyla doldu. Bazı caddelerde de ağaçlar devrildi. Ankara Valisi Vasip Şahin bir kişi hayatını kaybettiğini duyurdu: "İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde üç vatandaşımız yaralanmış olup; hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir."

AFAD DA ZARAR GÖRDÜ

Ankara’da etkili olan fırtınada Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) merkez binasının dış cephesi de zarar gördü. Binayı TOKİ 2013 yılında 67 milyon 700 bin TL’ye inşa etmişti.