Turizm alanlarını bakanlığın tasarrufuna bırakan kanun taslağına tepki gösteren CHP’li belediye başkanları, amacın gelirlere el koymak olduğunu belirtti

Amaç gelire el koymak

HABER MERKEZİ

Antalya’da bir araya gelen CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, yaptıkları ortak açıklamada “Teşvik Kanunu belediye gelirlerine el koyma anlamı taşıyor. Tasarruf genelgesi tüm kamu kurumlarını kapsamalı; 30 başkan en kısa sürede Cumhurbaşkanı ile buluşmalı” ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle son altı buluşmayı çevrimiçi olarak gerçekleştiren başkanlar, on birinci buluşmada yeniden yüz yüze görüştü. Buluşmada ülke gündemindeki turizm, yeni normalleşme ve Turizm Teşvik Kanunu Taslağı ele alındı. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan Tasarruf Genelgesine de değinildi. Genelgenin, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM de dahil tüm kamu kurumlarını kapsaması gerektiği vurgulandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın katılımlarıyla gerçekleşen toplantının ardından bir açıklama yayımlandı.

TÜM KAMU KURUMLARINA KAPSAMALI

11 büyükşehir belediye başkanının imzası bulunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyunun çok yakından bildiği gibi, tasarruflu ve israfa karşı yönetim anlayışı 11 büyükşehir belediyemizin yönetim anlayışının omurgasını oluşturmaktadır. Bu nedenle 30 Haziran 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesini belediyelerimiz yakından takip etmektedir. Bu genelgenin istisnasız tüm kamu kurumlarını kapsaması gerektiği inancındayız.

HER ŞEYİ BAKANLIĞA DEVREDİYORLAR

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından meclise gönderilen Turizm Teşvik Kanunu Taslağı, meclis ihtisas komisyonundan geçmiştir. Taslağa göre belediye sınırları içinde bulunan yeme-içme, eğlence, günübirlik mesire alanları ile konaklama tesisleri ve plajlar dahil turizmle ilgili alanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tasarruf ve denetimine bırakılacaktır. Bu yaklaşımın belediyelerin gelirlerine el koyma anlamını taşıdığı ve işlemeyeceği ortadadır.”