Erzurum Barosu Başkanı Naci Turan da ırkçı koroya katıldı ve İsmail Türüt ve Arif Şirin'e destek verdi

Erzurum Barosu Başkanı Naci Turan, "Plan yapmayın plan" adlı şarkıda suçun ve suçlunun herhangi bir şekilde övülmediğini savunarak, "Yerli Ermeni diasporası ve dışardan beslenen medyanın kışkırtmaları sonucu İsmail Türüt ile şarkının söz yazarı Ozan Arif hakkında soruşturma açılmıştır" dedi. Turan, "Plan yapmayın plan" adlı şarkının sözlerini dikkatli bir şekilde incelediğini ancak suçu ve suçluyu öven herhangi bir ibareye rastlamadığını söyledi.

Söz konusu şarkının yargıya ve gazete manşetlerine taşınmasına anlam veremediğini ifade eden Turan, şarkıdan dolayı, İsmail Türüt ve Arif Şirin"in herhangi bir şekilde ceza almasının söz konusu olamayacağını söyledi ve ekledi: "Türküde "iyi yapmış Hrant"ı öldürmüş" denmiyor ki ceza alsın. Yerli Ermeni diasporası ve dışarıdan beslenen medyanın kışkırtmaları sonucu ismail Türüt ile şarkının söz yazarı Ozan Arif hakkında soruşturma açılmıştır. Parçada "Ogün ve Yasinlerin bitmeyeceği" telaffuz ediliyor. Doğru, ülkemizde ne Öğünler ne de Yasinler bitmez."


"TÜRKÜM DİYEMEZ OLDUK"
Daha önve Türüt ve Şirin"e destek veren İzmir Baro Başkanı Nevzat Erdemir"in şarkıda suç ve suçlunun övülmediğini söylediğini anımsatan Turan, "Nevzat Erdemir, doğruyu söyledi diye hakkında söylenmeyen kalmadı. Nevzat Erdemir"i sonuna kadar destekliyorum. Şimdi benim hakkımda da denmedik kalmasın" şeklinde konuştu.