Amasra'da Hema Endüstri A.Ş. tarafından yapılması planlanan, fakat henüz proje aşamasında olan termik santral için 40 bin ağaç kesildi

Amasra'da 40 bin ağaç kesildi!

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Amasra’da henüz kurulmayan termik santral için, Çatalağzı’na kadar 50 metre genişliğinde ve 54 km’lik bir alanda yüksek gerilim hattı yapılması amacıyla binlerce ağacın kesilmeye başlandığını açıkladı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, “Sadece Bartın il sınırları içindeki kesilen ağaç sayısının 40 bin olduğu söyleniyor” diyen Yalçınkaya, turizm ve orman bölgesi olan Amasra’ya termik santral kurulamayacağını ifade etti.

CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya, Amasra’da Hema Endüstri A.Ş. tarafından yapılması planlanan termik santralde üretilecek elektriği, Çatalağzı’nda Türkiye’nin enterkonnekte (şebeke) sistemine dahil etmek için 54 kilometrelik enerji iletim hattı kurulmaya çalışıldığını söyledi.

Enerji Bakanlığı’nın başlattığı çalışma kapsamında hattın 35 kilometrelik bölümünün orman alanından geçtiğini ifade eden Yalçınkaya, bu kesimle birçok ağaç türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Ağaç kesiminin Bartın'da yoğunlaştığını belirten Yalçınkaya, bölgedeki Sarıgöl, Göldağ, Hasarlık tepesi mevkisi, Gürgenpınarı Asma Altı mevki ve Gavur Pınarı mevkilerinde de kesimlerin devam ettiğini dile getirdi.