Bartın'ın Amasra ilçesinde patlama meydana gelen 41 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağında yangının devam etmesi ve sızıntı yaşanması nedeniyle hava sızdırmazlığını sağlamak için -100 kotuna bir baraj daha yapılıyor.

Amasra'daki maden ocağındaki yangın devam ediyor: Üçüncü baraj yapılacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında 14 Ekim'de yaşanan 41 işçinin hayatını kaybettiği patlama sonrası çıkan yangını tamamen söndürmek için çalışmalar devam ediyor.

AA'nın aktardığına göre, patlama sonrası -300 kotunda başlayan yanmanın oksijen sızması nedeniyle sürdüğü değerlendirilmesi yapıldı.

Ocağın yangın olan bölümünde yapılan 2 barajın ardından -100 kotuna taş tozu torbalarından bir baraj daha yapılıyor.

Öte yandan patlamaya ilişkin soruşturma da sürüyor. Bu kapsamda toplanan deliller, Amasra Adliyesi'ne getirilmeye devam ediyor.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6 savcının görevlendirildiği soruşturma çerçevesinde, maden işletmesinde el konulan madenci telsizleri ile madenci elbiseleri de delil torbalarıyla Amasra Adliyesi'ne götürüldü.

Bartın'ın Amasra ilçesindeki TTK Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamada 41 işçi hayatını kaybetmiş, 11 işçi yaralanmıştı.