Bartın Platformu, Amasra'da Hema Termik Santrali’nin yapılmasının önünü açacak olan Çevre Düzeni Planı değişikliklerinin iptali için topladığı 12 bin imzayla itiraz etti. Bartınlılar itirazlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Binası önünde yaptıkları basın açıklama ile de gösterdiler.

Amasra’daki termik santrale rekor sayıda itiraz

BİRGÜN/BARTIN

Bartın Platformu 1’e 100 bin ve 1’e 25 bin ölçekli Çevre Düzeni Planları’nda, Amasra'da Hema Termik Santrali’nin yapılmasını kolaylaştıracak şekilde yapılan plan değişikliklerinin iptali için topladığı 12 bin imzayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ulaştırmak üzere Bartın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne teslim etti. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ÇED olumlu raporuna itiraz amacıyla gerçekleştirilen dayanışmada 42 bin dilekçeyle itiraz eden Bartın Platformu, yine bir rekora imza attı.

“Bakan ve bürokratlar gidici halk kalıcıdır”

Çevre Düzeni Planı’nda Tarlaağzı ve Gömü köylerini daha önce turizm, balıkçılık ve ormancılık alanı olarak ayrılan bölgeye, termik santral kurulmasına izin verecek şekilde değiştirilmesine itiraz eden Bartın Platformu, yapılan değişikliklerin hukuka ve devlet ciddiyetine aykırı olduğunu belirtti. Bartın Platformu yaptığı açıklamada “Bakanlar ve bürokratlar o görevlerde gidicisidir, fakat biz bu topraklarda kalıcıyız. Sayın bakan ve bürokratlarını bizlerin yaşadığı yer hakkında karar verirken, bizim düşüncemize değer vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Müdürlük önünde platform adına açıklama yapan Avukat Oktay Yalçın, Yöre ekonomisini tehdit etiğini bildirerek şunları söyledi:

"Amasra’da turizmi bitireceği bilinen, 100 bin insanın kullandığı içme suyunu tüketecek olan, bölgede balıkçılığı sona erdireceği öngörülen, ayrıca 6 bin dönümlük doğal meşe, kayın, güngen ormanını yok edecek olan termik santralin çevre düzeni planlarında yer almasını sağlayan bu değişikliğin iptal edilmesi gerekmektedir"

amasra-daki-termik-santrale-rekor-sayida-itiraz-218433-1.amasra-daki-termik-santrale-rekor-sayida-itiraz-218434-1.