Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın AKP Amasya İl Başkanı Ekrem Toto ve AKP yöneticileriyle şehirde esnaf ve köy ziyaretleri yapması CHP’nin tepkisine neden oldu. CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi, “Şehrimizde çözülmesi gereken birçok problem varken devlet imkanlarını kullanarak AK Partili temsilcilerle el ele, kol kola siyaset yapması kabul edilemez” dedi.

Amasya Valisi AKP'li yöneticiler ile kol kola esnaf ziyareti yaptı

Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın AKP Amasya İl Başkanı Ekrem Toto ve AKP yöneticileri ile birlikte şehirde esnaf ve köy ziyaretleri yaptı.

Ziyaretlerin fotoğrafları AKP Amasya İl Başkanlığı sayfasında paylaşılmasının ardından CHP Amasya İ Başkanı Turgay Sevindi, Vali Masatlı’nın AKP il teşkilatı ile köy gezileri yapmasına tepki göstererek şunları söyledi:

“Hoşgörü kenti Amasya’mızda yakışmayan bir şekilde son günlerde ilimiz valisi Mustafa Masatlı, iktidar partisi yani AK Parti temsilcileriyle beraber köy ve kent gezileri yapmaktadır. Valimiz 14 Ekim 2022 tarihinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın da bulunduğu bir heyet ile beraber şehrimizde esnaf ziyaretleri yapmıştır. Bu ziyaretlere ilişkin paylaşımlar, AK Parti İl Başkanlığı sayfasında paylaşılmasına rağmen ilimiz valiliğine ait sosyal medya hesaplarında paylaşılmamıştır.”

'AK PARTİLİ TEMSİLCİLERLE KOL KOLA SİYASET KABUL EDİLEMEZ'

“21 Ekim 2022 tarihinde ise ilimiz valisi Masatlı, AK Parti il teşkilatıyla beraber köy gezileri yapmış, bu gezilere ilişkin paylaşımlar hem Valiliğimizin sayfasında hem de AK Parti İl Başkanlığı sayfasında yayınlanmıştır. Sayın Valimize şehrimizde başka siyasi partilerin de olduğunu unutmaması gerektiğini hatırlatmak isteriz. İlimiz Valisi’ni şehrimizde çözülmesi gereken birçok problem varken devlet imkanlarını kullanarak AK Partili temsilcilerle el ele, kol kola siyaset yapması kabul edilemez. Bir burada özellikle üzerinde durmak istediğimiz husus, ilimiz valisinin AK Partili temsilcilerle beraber esnaf ve köy gezisi yapmasıdır.”

'VARILACAK NOKTA TEK PARTİ REJİMİ OLUR'

Öte yandan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Amasya Merkez İlçe Başkanı Mahmut Sami Sözen ise “Bir partinin devlet yönetimiyle özdeşleşmesiyle varılacak nokta sadece tek parti rejimi olur" diyerek tepkisini dile getirdi.

AKP AMASYA İL BAŞKANLIĞI: REFAKAT ETMESİ NEZAKET KURALLARI GEREĞİDİR

AKP Amasya İl Başkanlığı'nın konuya ilişkin açıklamasında ise Vali Masatlı'nın nezaket gereği ziyaretlere refakat ettiği savunuldu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Eleştiriye konu olan ziyaretlerinde sayın Valimiz, AK Parti Çorum Milletvekilimiz hemşehrisi ve yakın arkadaşı olan Ahmet Sami Ceylan’a refakat etmiştir. Teşkilatımız ise Amasya Milletvekilleri, İl Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız ile birlikte ayrı kulvarda esnaf ziyareti yapmıştır. Misafir Milletvekilimiz ve Valimize birkaç arkadaşımızın refakat etmesi nezaket kuralları gereğidir.”

(ANKA)