Amatör spor kulüplerine destek

BirGün EGE

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı'daki amatör spor kulüplerinin başkanları, yönetici ve temsilcileriyle bir araya geldi. Yeni sporcuların gelişmesinde ve ilçe sporunun kalkınmasında büyük rol oynayan amatör kulüplere her zaman destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Sandal, "Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmakla, kötü alışkanlıklardan uzak tutmakla önemli bir kamusal görev yapıyorsunuz. Siz Bayraklı'nın yüz aklarısınız" diye konuştu. Bu kapsamda pandemi dolayısıyla sıkıntılı günler yaşayan kulüplere toplam 275 bin liralık nakdi ve ayni destekte bulunuldu.

Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda Bayraklı'da faaliyet gösteren 16 amatör spor kulübü temsilcilerinin katıldığı etkinlikte konuşan Sandal, "Siz bizim için çok kıymetlisiniz. Çünkü bir kenti var etmek sadece o kentin altyapısı, ulaşımı, yeni inşa süreciyle ilgili değildir. Sanat, kültür ve spor alanlarında da o kenti bir noktaya getirmek demektir. Gerek kötü alışkanlıklarla mücadele noktasında, gerekse kentin ismini daha farklı alanlarda duyurmakla ilgili gençlerimize verdiğiniz hizmetlerden dolayı Bayraklı Belediyesi olarak hepinize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Bayraklı'da faaliyetlerini sürdüren birinci amatör takımlara 10 bin TL ve süper amatör takımlara 15 bin TL olmak üzere toplamda 175 bin TL nakdi, 100 bin liralık da malzeme desteğinde bulunuldu. Her kulübe 15 adet müsabaka futbol topu verildi.