Emekli amirallerin Montrö bildirisini yayınlayan ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen internet sitesi Avaztürk'ün yöneticisi Zihni Çakır, "Bildiriyi bana gönderen kaynağım, bu metni bir bakana da gönderdiklerini söyledi" dedi. Çakır, bakanın adını bildiğini ama söylemek istemediğini belirtti.

“Amirallerin bildirisi, yayınlanmadan önce bir bakana gönderildi”

104 emekli amiralin imza attığı Montrö bildirisini yayınlayan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Avaztürk adlı internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır, Halk TV’de dikkat çeken iddialarda bulundu.

Zihni Çakır, metin herhangi bir yerde yayımlanmadan önce şu an kabinede görev alan bir AKP’li bakana gönderildiğini ifade etti.

Bildirinin hangi bakana gönderildiğini bildiğini söyleyen Çakır, bakanın ismini ise açıklamak istemediğini ifade etti.

Çakır, bildirinin neden bakana gönderdiği yönündeki soruya, “Bir darbe çağrışımı yaptığını düşündükleri için göndermişler” şeklinde yanıt verdi. Çakır iddiasını şöyle aktardı:

“BİLDİRİ 23.10’DA GELDİ”

“Bildiriyi bana gönderen kaynağım, bu metni bir bakana da gönderdiklerini söyledi. 23.10'da bu metin bana geldi. 23.27'de Avaztürk'ün haber paneline yükledim. Pasife aldım çünkü net olarak teyit etmem gerekiyordu. Kaynaklarımla görüştüm. Teyidini aldım. 23.40'da yayınladım. Son kaynağımla görüşmem bittikten sonra 23.50 sularında sosyal medyadan paylaştım. Bildirinin altındaki tarihin 6 Nisan olduğunu söylendi. Semih komutan kendisine gönderilen metinde Yüce Türk Milletine ifadesi olmadığını söyledi. Bildiriyi okuduktan sonra imzalamaktan imtina eden 3 tane kaynağım var benim. Bunlardan birisine ulaşabildim ve görüştüğümde kendisine bildirinin 17.00 sularında geldiğini, bildirinin Avaztürk'te yayınlanan metinle birebir aynı olduğunu, hatta 17.00 sularında kendisine bildiri geldiğinde bu bildirinin gece yarısından sonra yayınlanacağını bizzat bana iletti.”