CHP, 24 Haziran nedeniyle yarım kalan yerel seçim hazırlıkları için kolları sıvadı. Kılıçdaroğlu, “Parti içi tartışmaları bir kenara bırakın” talimatı verirken, ilk hedef CHP’ye yeterli oy gelmeyen bölgelerdeki halka ulaşmak olacak

Ana muhalefet yerel seçime odaklanıyor

24 Haziran seçimlerinin ardından kurultay tartışmalarının yaşandığı CHP’de parti yönetimi, 2019’da yapılacak yerel seçimler için kolları sıvadı. CHP’nin ve Millet İttifakı’nın 24 Haziran’da aldığı oyları da analiz edecek olan ana muhalefet partisinin ilk hedefi yeterli oy gelmeyen bölgelerdeki halka ulaşmak olacak.

Kılıçdaroğlu talimatı verdi
“Parti içi tartışmaların bir kenara bırakılarak yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanılması” talimatını veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye ve il başkalarıyla bir araya gelecek.

Bu kapsamda parti ilk olarak CHP’nin ve Millet İttifakı’nın 24 Haziran seçimlerinde aldığı oyları analiz edecek. Oyların 81 il ve 900’ün üzerindeki ilçedeki dağılımı detaylı incelenerek, CHP’ye yeterli oy gelmeyen bölgelerdeki halka ulaşılmaya çalışılacak. Seçim sonuçlarına ilişkin hazırlanan detaylı analiz, Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP’li belediye başkanları ve il başkanlarının katıldıkları toplantılarda masaya yatırılacak.

Ekonomi ve istihdam öne çıkarılacak
Örgütlerin daha aktif çalışıp halka ulaşmalarını sağlayacak yol haritaları oluşturulacak. Partinin oy olarak zayıf olduğu yerlerde milletvekilleriyle özel çalışma grupları oluşturulacak. İletişim uzmanları parti kadroları için eğitim verecek.
Parti örgütlerinin aktif görev alacağı bu süreçte, il ve ilçelerin yaşadıkları sorunlar net bir şekilde ortaya konarak, çözüm önerileri halka anlatılacak. CHP’nin vaatleri, o bölgenin ekonomik olarak kalkınması ve istihdam sorunun çözülmesine yönelik olacak.

Öncelik büyükşehirler
Özellikle büyükşehirlerdeki seçmenlere yönelik strateji geliştirilerek, Kılıçdaroğlu’nun koyduğu hedef doğrultusunda Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Balıkesir, Denizli, Bursa ve Antalya belediyeleri alınmaya çalışılacak.
Belediye başkan adaylarını eylül ayına kadar açıklamayı planlayan parti yönetimi, en doğru adayların belirlenmesi için anket çalışmaları yapıp, kanaat önderleriyle bir araya gelecek. Bu süreçte, bazı genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinin de parti örgütleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Seyit Torun ‘hazırız’ demişti
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un koordinatörlüğünde hazırlanan ‘CHP Yerel Yönetim Vizyonu’ da gelecek günlerde kamuoyuyla paylaşılacak. Torun, partilerinin tüm teşkilatlarıyla yerel seçimlere hazır olduğunu belirterek, “Bu konuda hazırlıklarımızı yaptık, yapmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulunmuştu.
CHP, nisanda belediye başkan adaylarını belirlemek için anket çalışması başlatmış, haziranda adaylarını açıklamayı planlamıştı. 24 Haziran seçimleri nedeniyle bu çalışmanın yarım kaldığını aktaran Torun, bu çalışmayı yeniden başlatacaklarını söylemişti.

Gök: Çekincemiz yok
Öte yandan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, erken seçim tartışmalarına ilişkin, “Biz her zaman ifade ediyoruz, her türlü seçime her zaman hazırlıklıyız. Bu konuda hiçbir çekincemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

24 Haziran’da kaybettiği oy oranından rahatsız olduğu belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimi de erkene çekmeyi istediği konuşuluyor.