Anadolu Ajansı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na,13. Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı 14 Mayıs gecesi “Biz öndeyiz. AA’ya aldanmayın, onlar yalancı insanlardır” sözleri nedeniyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Kaynak: AA
Anadolu Ajansı'ndan İmamoğlu'na tazminat davası

Anadolu Ajansı, 14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinin sonuçlarının açıklandığı sırada “Biz öndeyiz. AA’ya aldanmayın, onlar yalancı insanlardır” şeklinde açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tazminat davası açtı.

Anadolu Ajansı avukatlarının Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesinde, İmamoğlu’nun “asılsız iddia ve paylaşımlarla alenen hakaret ve halkı tahrik ederek Anadolu Ajansı’nı hedef gösterdiği ve itibarına saldırıda bulunduğu” iddia edildi.

İmamoğlu’nun açıklamaları nedeniyle bazı abonelerin Anadolu Ajansı ile işbirliğini sonlandırdığı öne sürülen dilekçede, ajansın ticari zarara uğradığı belirtildi.

Dilekçede İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından sosyal medyada ajansı hedef alan hakaret içerikli birçok paylaşım yapıldığı belirtildi, bunun da manevi zarara yol açtığı savunularak İmamoğlu’dan 100 bin liranın tahsilini istedi.

ÇALIŞANLARIN SÖZLÜ VE FİİLİ SALDIRIYA UĞRADIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

Dilekçede, ayrıca, İmamoğlu’nun açıklamaları nedeniyle sahada görev yapan AA çalışanlarının töhmet altında kaldığı öne sürülerek sandık başında veri toplayan bazı AA çalışanlarının sözlü ve fiili saldırıya uğradığı iddia edildi.

CHP’Lİ DOĞAN'IN İFADESİ DİLEKÇEYE ALINDI

İmamoğlu’nun 'suçlamalarının’ kabul edilemez olduğu belirtilen dilekçede, CHP’nin teknoloji ve siber güvenliğinden sorumlu yetkilisi Sedat Doğan’ın açıklamaları da delil olarak yer aldı.

AA yönetimi İmamoğlu’ndan elde edeceği tazminat tutarının, ileride düzenlenmesi planlanan Yalan ve Dezenformasyonla Mücadele sempozyumunun masraflarını karşılamak için kullanılacağı belirtildi.