Anadolu Ajansı, Mescid-i Aksa'da yaşanan gerilimin protesto edileceğini duyurduğu haberini, dün yaşanan sinagog saldırısı fotoğrafıyla paylaştı.

Anadolu Ajansı'ndan tepki çeken Mescid-i Aksa paylaşımı

Anadolu Ajansı (AA), bir süredir Mescid-i Aksa'da yaşanan gerilimin Türkiye'de protesto edileceğini bildirdiği haberde dün gece yaşanan sinagog saldırısı görselini kullandı.

Kullanılan fotoğraf, sosyal medyada birçok kullanıcının tepkisini çekti.

Tepkilerin ardından AA, haberi Twitter hesabından silip yeni bir fotoğrafla tekrar paylaştı.

Silinen ve yeniden paylaşılan haberler ise şöyle:

anadolu-ajansi-ndan-tepki-ceken-mescid-i-aksa-paylasimi-323853-1.anadolu-ajansi-ndan-tepki-ceken-mescid-i-aksa-paylasimi-323852-1.

NE OLMUŞTU?

Bir süredir İsrail ve Filistin arasında yaşanan Mescid-i Aksa gerilimi artarak devam ediyor. 14 Temmuz'da 3 Filistinlinin silahlı saldırıda bulunduğunun iddia edilmesi üzerine Mescid-i Aksa ibadete kapatılmıştı. İbadete kapatılmasının üçüncü gününde İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal dedektörler koymuş, kapıları ise kademeli olarak açmaya başlamıştı.

Türkiye'de ise dün gece Alperen Ocakları'na bağlı bir grup, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya dedektör yerleştirilmesini gerekçe göstererek Karaköy'deki Neva Şalom Sinagogu'nun önünde açıklama yapıp sonrasında sinagoga saldırmıştı.

Açıklamada İl başkanı Kürşat Mican, “Biz burada eylem gerçekleştiriyoruz. Siyonistler aklını başına alsınlar. Bizim kardeşlerimizin ibadet özgürlüğünü engellemesinler. Nasıl orada bizim ibadet özgürlüğümüzü engelliyorsanız, biz de sizin burada ibadet özgürlüğünüzü engelleriz. Nasıl bugün burada durduysak, yarın da geliriz. Buradan içeriye giremezsiniz.” şeklinde tehditlerde bulunmuştu. Grup, açıklama ardından sinagogun kapısını tekmeleyip taş atmıştı.