Seçim sonuçlarını yayınlamaya başladığında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yüzde 60’larda gösteren Anadolu Ajansı’nın verilerinde de Erdoğan’ın oy oranı yüzde 50’nin altına düştü.

Kaynak: Haber Merkezi
Anadolu Ajansı verilerinde Erdoğan’ın oy oranı yüzde 50’nin altına indi
Fotoğraf: DepoPhotos

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı, Anadolu Ajansı verilerinde de yüzde 50’nin altına indi. Kılıçdaroğlu’nun yükselişi ise sürüyor.

Anadolu Ajansı’nın 23.04 itibariyle paylaştığı verilere göre Erdoğan yüzde 49.64 oranında oy almış görünüyor. Kılıçdaroğlu ise yüzde 44.30 oranında. AA verilerine göre Sinan Oğan yüzde 5.30, Muharrem İnce ise yüzde 0,46 oy almış görünüyor.

Ancak güncel durum bu olsa da Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu birçok yerde sandık tutanaklarının henüz sistemlere girilmiş değil.

Sandık başındaki yurttaşların sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar da muhalefetin önde olduğu birçok yerde oyların sisteme girilmediğine işaret ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yayınlanan oy oranlarının manipülatif olduğuna dikkat çekerek, “Yüzde 60'lar ile başlayan kurgu şu anda 50'nin altına düştü. Sandık müşahitleri ve seçim kurullarındaki görevlilerimiz bulundukları yerden asla ayrılmasın. Bu gece uyumayacağız Halkım. YSK'yı uyarıyorum, illerdeki veri girişini sağlamak zorundasınız” demişti.