Anıtkabir'e giden Nijerya kökenli basketçiyi Kübalı sandı, üstüne Castro'yu eleştirdi

Sabah gazetesinin AKP’ye yakınlığı ile bilinen köşe yazarı Engin Ardıç bugün kaleme aldığı köşe yazısında daha önce Anıtkabir’e de giden Fenerbahçe’nin Nijerya kökenli ABD’li basketbolcu Ekpe Udoh’u hedef aldı.

Nijerya kökenli ABD’li basketbolcuyu Kübalı sanan Ardıç, Mustafa Kemal Atatürk ve Küba üzerinden Ekpe Udoh için, “Göçmen çocuğu olsa gerek, Castro'dan kaçanlardan. Ama ‘asimile’ olmuş” dedi.

anitkabir-e-giden-nijerya-kokenli-basketciyi-kubali-sandi-ustune-castro-yu-elestirdi-247408-1.
Sabah yazarı Engin Ardıç

Anayasa değişikliği referandumu için Ekpe Udoh’un hayır demesi karşılığında basın kartını ‘yeme’yi teklif eden yandaş yazar Ardıç, şunları yazdı: “Fakat sende "fikr-i takip" yok anlaşılan, sordun mu Ekpe Udoh referandumda evet mi tavsiye ediyor hayır mı? Ona da hayır dedirtin de basın kartımı yiyeyim.”

Fidel Castro düşmanlığını da tekrarlayan Ardıç'ın, yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Çocuk dedim ama otuz yaşında. Fenerbahçe'de oynuyor. Ücret olarak üç buçuk milyon dolar kaldırıyor. Anıtkabir'e gitmiş, Arslanlı Yol'da yürürken Atatürk ve Anıtkabir hakkında rehberlerden bilgi almış, mozoleden sonra Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezmiş, bu arada "bol bol fotoğraf çektirmeyi" de unutmamış tabii. Göçmen çocuğu olsa gerek, Castro'dan kaçanlardan. Ama "asimile" olmuş.”

Ekpe Udoh kimdir?

Udoh, Nijerya kökenli bir aile olan Alice ve Sam Udoh'un oğludur. Eddie adında bir erkek kardeşi, Esther ve Sefon adında iki kız kardeşi bulunmaktadır. Udoh'un lakabı blok ve savunma özelliklerinden dolayı Nightmare yani Kabus'tur.

Udoh, 2010 NBA Seçmeleri'nde Golden State Warriors tarafından altıncı sırada seçilmiştir. El bileğinden yaşadığı sakatlık sonucu NBA'de ilk maçına 11 Aralık 2010'da Miami Heat karşısında çıkabilmiştir. Bu maçta 3 dakika süre alan oyuncu, 2 sayı üretmiştir. Udoh, çaylak sezonunu maç başına 4.1 sayı ve 3.1 ribaund ortalamalarıyla tamamlamıştır.

21 Kasım 2011'de NBA lokavtı sebebiyle İsrail takımlarından Bnei Herzliya ile sözleşme imzalamıştır. Aralık 2011'de Warriors'a geri dönmüştür. Bnei formasıyla çıktığı tek maçta 22 sayı, 16 ribaund, 3 asist ve 4 blok ile oynamıştır. NBA'e döndükten sonra 21 Şubat, 2012 günü oynanan Los Angeles Clippers karşılaşmasında 19 sayı, 9 ribaund ile kariyer rekorunu kırmıştır.

13 Mart tarihinde Monta Ellis ve Kwame Brown ile birlikte Andrew Bogut ve Stephen Jackson karşılığında Milwaukee Bucks'a takas edilmiştir. 2012-2013 sezonunu Milwaukee’de geçiren Udoh, forma giydiği yetmiş altı normal sezon karşılaşmasında 4.3 sayı, 3.3 ribaund, 1.1 blok istatistikleri yakaladı. Aynı sezonda takımı ilk turda Miami Heat'e elenirken play-off'larda dört'de playoff maçına çıktı.

3 Eylül 2014'te Los Angeles Clippers ile sözleşme imzalayan Udoh, Clippers formasıyla NBA'deki son sezonunda otuz üç karşılaşmada forma giymiştir.

28 Temmuz 2015'te Türk takımı Fenerbahçe ile bir yıllık sözleşme imzalamıştır