Anka Park'ın oyun alanlarına fahiş bedeller ödenmesi" meclis gündeminde

CHP Milletvekili Levent Gök, Anka Parka inşa edilen oyun alanlarının teknik şartnameye uymadığı ve bazı yapıların inşaatı için fahiş bedeller ödendiğini belirterek, Kedili havuzun inşasının Türk Lirası cinsinden maliyetini sordu.

CHP Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine inşa edilen Ankapark hakkında bitmek bilmeyen sorunlara yeni bir tanesi daha eklenmiştir. Meslek odalarınca yapılan gözlemlerde parka inşa edilen oyun alanlarının teknik şartnameye uymadığı ve bazı yapıların inşaatı için fahiş bedeller ödendiği tespit edilmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ankapark’a ilişkin pervasız tutumu kamuoyunu rahatsız etmektedir.

Bu bilgiler ışığında:

1. Ankapark bünyesinde inşa edilen maskotlarda hangi tip malzeme kullanılmıştır? Malzemenin özellikleri nelerdir? Teknik şartnamede zorunlu kılınan malzeme türüyle eşleşmekte midir?

2. Ankapark’taki eğlence alanlarının ve gokart alanının üzerlerindeki çadırların kaplamalarında hangi türden malzeme kullanılmıştır? Kullanılan malzeme teknik şartnamede zorunlu kılınan malzeme türüyle eşleşmekte midir?

3. Ankapark’a “Kedili Havuz” olarak anılan bir havuz inşa edilmiştir. Bu havuzun yapımında hangi türden yapı malzemesi kullanılmıştır?

4. Kedili havuzun inşasının Türk Lirası cinsinden maliyeti nedir?

5. Sürekli tartışma konusu olan Ankapark’ın sorunlarına ilişkin hükümetin herhangi bir eylem planı bulunmakta mıdır?