2 yılı aşkın süredir devam eden Ankapark Davası sonuca bağlandı. Karara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ABB Başkanı Yavaş, "Bugün parkın tahliyesine ve Belediyemize devrine karar verildi. Gerekli tespitleri yaparak parkın geleceğine Ankaralılar ile birlikte karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Ankapark davasında karar çıktı
Fotoğraf: Depophotos

Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içindeki ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin kaldırılmasına hükmetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ANKAPARK'ın tahliyesi ve belediyeye devri için açtığı davanın karar duruşması Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Davalı vekili duruşmada, kira sözleşmesinde fesih bulunmadığını, tahliye kararı verilirse haksız bir durum oluşacağını beyan etti.

ANKAPARK TAHLİYE EDİLECEK

Davacı Ankara Büyükşehir Belediyesi vekili ise aldırılan keşif ve bilirkişi raporlarının delil sayılmasını, davanın kabulünü istedi.

Beyanların ardından hükmü açıklayan mahkeme, davayı kabul ederek, AOÇ arazisi içindeki ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin kaldırılmasına karar verdi.

YAVAŞ: PARKIN GELECEĞİNE ANKARALILAR İLE BİRLİKTE KARAR VERCEĞİZ

Mahkeme kararının ardından sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, "2 yılı aşkın süredir devralmak için hukuki mücadele verdiğimiz ANKAPARK davası sonuçlandı. Bugün parkın tahliyesine ve Belediyemize devrine karar verildi. Kurban Bayramı'nın hemen ardından gerekli tespitleri yaparak parkın geleceğine Ankaralılar ile birlikte karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.